Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας

Ανακοινώσεις | Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 09:01

kanonismos.kathariotitas

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να διατηρήσει τον Δήμο καθαρό, όμορφο και λειτουργικό, εφαρμόζει για την συλλογή των ογκωδών απορριμμάτων ένα συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης.

Από τους πολίτες ο Δήμος ζητεί να προσαρμόσουν τις συνήθειές τους στον τρόπο αυτό, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καθαρή εικόνα του.

§ Οι κάτοικοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα (π.χ. κλαδιά, ξύλα, στρώματα, διάφορα υλικά και μπάζα), με εξαίρεση παλιά έπιπλα και οικιακές συσκευές.

§ Όσον αφορά την αποκομιδή των μπαζών απαγορεύεται η εναπόθεσή τους στον δρόμο.

§ Ο Κανονισμός καθαριότητας και Διαχείρισης των Κοινόχρηστων Χώρων καθορίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο του Δήμου όσο και των κατοίκων. Όσον αφορά την Καθαριότητα, ο Κανονισμός μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή προστίμων, τα οποία εισηγούνται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι για τις εισηγήσεις τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ

ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δευτέρα και Παρασκευή : Ξυλόκαστρο

Τρίτη : Μελίσσι, Θαλερό

Τετάρτη : Συκιά, Καρυώτικα, Γελινιάτικα, Ξυλόκαστρο

Πέμπτη : Καμάρι, Πιτσά, Λουτρό

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δευτέρα και Παρασκευή : Δερβένι

Τρίτη : Λυγιά, Στόμι, Σαρανταπηχιώτικα

Τετάρτη : Ροζενά, Ζάχολη, Πύργο, Χελυδόρι

Πέμπτη : Λυκοποριά, Καλλιθέα, Ελληνικό

Κάθε δεκαπέντε (15) ημέρες, ημέρα Πέμπτη, στα ορεινά χωριά: Ρίζα, Μάννα, Παναρίτι, Ρέθι, Ξανθοχώρι, Πελλήνη, Σοφιανά, Στύλια, Θροφαρί, Δενδρό, Ν. Βρυσούλες, Λαγκαδαιίκα, Γελινιάτικα Κορφιώτισσα και τους οικισμούς Καρυάς, Άνω Λουτρού, Άνω Πιτσών και Αμφιθέας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2743360252

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

    Διαβάστηκε 5470 φορές

Οδηγός Προστασίας - Μέδουσες

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

 

Επιλογές

sos_15900

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης