Κλείσιμο
Μήνυμα Δημάρχου

andrikopoulos

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Δημάρχου του Δήμου μας και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε, τιμώντας με, με την ψήφο σας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, γιατί εκτός των άλλων, είμαστε ένας δήμος με πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις προς τους πολίτες αλλά και ρόλο στη επαρχία.

Με τη βοήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου και της κατανόησής σας, στο ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα φέρουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.

Δουλεύοντας σκληρά, ενώνοντας δυνάμεις, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα συλλογικά όργανα και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, η Διοίκηση του Δήμου μας θα στηρίζεται στους πυλώνες: Δικαιοσύνη, συνεργασία, συλλογικότητα, ευθύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός για τον κάθε πολίτη.

Κάνοντας πράξη τα πιο πάνω και μέσα από το δικτυακό μας χώρο δημιουργούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μέσα από το οποίο οι δημότες μπορούν να εκφράσουν θέσεις, απόψεις και παρατηρήσεις, για το τι γίνεται στο Δήμο μας. Μέσα από την περιδιάβαση στις ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας, για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας και Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία συμβάλλει στη διαφάνεια, στη σωστή ενημέρωση, στη συλλογικότητα των αποφάσεων και ενισχύει τη δημοκρατία για το καλό του πολίτη για τον οποίο νοιαζόμαστε.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί στη οικοδόμηση ενός σύγχρονου, ισχυρού και πρωτοπόρου Δήμου της ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική περιδιάβαση και σας περιμένουμε να μας επισκεφτείτε για να σας φιλοξενήσουμε με το δικό μας τρόπο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Α. Ανδρικόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου

Η Ανακύκλωση ως Τρόπος Ζωής...

Δελτία Τύπου | Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 08:25

 5121

Ανακύκλωση-Δώσε κι εσύ το σωστό παράδειγμα

Αγαπητοί συμπολίτες, όλοι ίσως γνωρίζετε τι είναι η ανακύκλωση. Εκείνο που ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι η ιστορία της άρχισε την εποχή του Χαλκού, κατά την οποία έλιωναν τα μεταλλικά αντικείμενα, με σκοπό να παράγουν νέα προϊόντα. Με την ανάπτυξη της βιομηχανίας όμως, τα πράγματα δυσκόλεψαν. Σήμερα, το αίτημα για ανακύκλωση είναι πιο κρίσιμο από ποτέ, γιατί απ' αυτήν δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον και η ποιότητα ζωής πάνω στον πλανήτη, αλλά και η ίδια η ύπαρξή του...

Στον ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ μπαίνουν όλες οι ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ από: χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο & λευκοσίδηρο. images

 • Συσκευασίες από Χαρτί και Χαρτοκιβώτια,  π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.
 • Συσκευασίες από Γυαλί, π.χ. μπουκάλια και βαζάκια από χυμούς, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά..Στο Δήμο μας έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κώδωνες για να δέχονται το συγκεκριμένο υλικό
 • Συσκευασίες από Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.ά.
 • Συσκευασίες από Αλουμίνιο, π.χ. από αναψυκτικά, μπίρες κ.ά
 • Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, π.χ. από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό κ.ά.

Οι 5 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

 1. Διαχωρίζουμε καθημερινά στο νοικοκυριό τα υλικά συσκευασίας μας από τα υπόλοιπα.  
 2. Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα.  
 3. Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.  
 4. Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μας μέσα σε δεμένες σακούλες, τα ρίχνουμε χύμα. 
 5. Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.  

και φυσικά... Μεταδίδουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης συσκευασιών στους φίλους και γνωστούς μας.

k16261066

Κάπου κοντά σας βρίσκεται ένας ΜΠΛΕ κάδος ανακύκλωσης. Βρείτε τον και ανακυκλώστε.

Για τυχόν απορίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε, απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

 • Τηλέφωνο Δημαρχείου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης:2743-360201
 • Τηλέφωνο Δημαρχείου Ευρωστίνης: 2743-360101 υπεύθυνος Καϊτσας Κωνσταντίνος
 • Τηλέφωνο προϊσταμένου καθαριότητας: 2743360252 Σπανός Στέφανος
 • Τηλέφωνο Αντιδημάρχου Καθαριότητας : 2743360209

Παρακαλούμε το παραπάνω κείμενο να διαβαστεί από όλα τα μέλη της οικογένειας.      

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου

Κωνσταντίνος Κουσουλός         

    Διαβάστηκε 5846 φορές

Οδηγός Προστασίας - Μέδουσες

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

 

Επιλογές

sos_15900

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης