Skip to main content

Το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης Αιγίου επισκέφθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μας

29. Mai 2023

Την Τετάρτη 24 Μαΐου το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης Αιγίου επισκέφθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ξυλόκαστρο. Τα 90 παιδιά, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (κράνη και ποδήλατα), συζήτησαν για τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τους εφάρμοσαν στην πράξη στον χώρο του Πάρκου.

Τον συντονισμό της δράσης και την εκμάθηση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ανέλαβε ο κ. Χρήστος Ζάρρος.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μας – Μια σύντομη γνωριμία

Λίγοι γνωρίζουν ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αποτελεί το μοναδικό θεματικό πάρκο για την κυκλοφοριακή αγωγή στη Βόρεια Πελοπόννησο. Βρίσκεται στην περιοχή της Μαρίνας Ξυλοκάστρου, μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο «Ξύλινο Πάρκο» Άθλησης – Αναψυχής – Επιμόρφωσης, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2002.

Η διαδραστική εμπειρία και ο στόχος αυτής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επισκέπτονται το πάρκο βιώνουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία επιμόρφωσης και παιχνιδιού. Η γνώση που λαμβάνουν αφορά σε θέματα Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας κι επιτυγχάνεται με την πρακτική εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στόχος είναι οι μικροί μας φίλοι να αναπτύξουν στάσεις και δεξιότητες σωστής οδικής συμπεριφοράς, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στις πραγματικές συνθήκες, είτε πεζή είτε με ποδήλατο.

Τι βρίσκουν οι μικροί μας επισκέπτες στο Πάρκο

Στον χώρο του πάρκου υπάρχουν δρόμοι, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Διατίθεται επίσης τροχαίος εξοπλισμός, όπως ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

Σχετικά άρθρα