Φυσιολατρικό Εργαστήριο για Παππούδες και Εγγόνια | 8 & 9 Ιουλίου

Το ξεχωριστό αυτό εργαστήριο προσκαλεί παππούδες μαζί με τα εγγόνια τους, να συμμετάσχουν σε δύο πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις, που εμπνέονται από την ποίηση και το περιβάλλον. Σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, το εργαστήριο θα διεξαχθεί για δύο γκρουπ, που υπό την καθοδήγηση της έμπειρης εκπαιδεύτριας Μαρίας Λουκίας Μητράκου, θα δημιουργήσουν μία ταινία κινουμένων σχεδίων με στοιχεία από την φύση.

Στις 8 Ιουλίου στο αστικό δάσος του Πευκιά, έμπνευση και αναφορά για το εργαστήριο θα είναι το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη "Ύπνος" της συλλογής Νηπενθή, όπου ο ποιητής αναφέρεται στο μοναδικής ομορφιάς πευκόδασος του Ξυλοκάστρου, το οποίο αποκαλεί « πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας». Στις 9 Ιουλίου στο Ρέμα των Μύλων, ένα ξεχωριστό σημείο στα ορεινά του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, η δράση έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την προώθηση της ανακύκλωσης.

#aristonautes #aristonautesfestival2022 #education #animation

Φυσιολατρικό Εργαστήριο για Παππούδες και Εγγόνια | 8 & 9 Ιουλίου Φυσιολατρικό Εργαστήριο για Παππούδες και Εγγόνια | 8 & 9 Ιουλίου