Βουλευτικές Εκλογές 2023

16 Μάι 2023

Βουλευτικές Εκλογές 2023 – Χρήσιμες Πληροφορίες.

Οι βουλευτικές εκλογές  2023 θα διεξαχθούν στο δήμο μας, σε πενήντα πέντε (55) εκλογικά τμήματα  (202 – 256) στις 2 Δημοτικές Ενότητες Ξυλοκάστρου & Ευρωστίνης.

Δείτε τα Εκλογικά τμήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ενημερωθείτε, διαβάζοντας  χρηστικές πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία των βουλευτικών εκλογών από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών: https://www.ypes.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/vouleutikes-ekloges/endiaferoyn-ton-politi

Μάθετε που ψηφίζετε μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών "Μάθε που Ψηφίζεις"

Σημαντικό:
Πριν την μετάβασή σας στο κατάστημα ψηφοφορίας ελέγξτε τα  εκλογικά σας στοιχεία μέσω της  ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών
Αν δεν βρείτε το όνομά σας, απευθυνθείτε στο δήμο στα δημοτολόγια  του οποίου είστε εγγεγραμμένοι μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.
Αν βρήκατε το όνομά σας σε άλλο δήμο από αυτόν στον οποίο είστε δημότης. Τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτισθεί με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα δημοτολόγια και οι δήμοι έχουν κατανείμει τους εκλογείς σε εκλογικά διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της διεύθυνσης που είναι καταχωρημένα στα δημοτολόγια.
Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές του Μαΐου 2023 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023 και δεν επιδέχονται αλλαγές. Για τις μελλοντικές εκλογές, αποταθείτε στο δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας ή να διορθωθούν ενδεχόμενα λάθη.
Αν ανακάλυψετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος. για τις εκλογές του 2023, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της νόμιμης εγγραφής σας η οποία εξακριβώνεται κατόπιν επικοινωνίας με τους οικείους δήμους. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε αλλού.

Στην ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ βάζουμε μέχρι δύο (2) σταυρούς προτίμησης.

Χρήσιμα

 • Εκλογικά τμήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 • Βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2023 | gov.gr

  Στο gov.gr έχουν συγκεντρωθεί όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

  Για να δείτε που ψηφίζετε, επιλέξτε την υπηρεσία: Μάθε πού ψηφίζεις

  Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα στις ακόλουθες:

  Μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές υπηρεσίες εδώ:
  Εκλογές - Gov.gr

 • Live Αποτελέματα Εκλογών | Υπουργείο Εσωτερικών

  Δείτε τα αποτελέσματα απευθείας από το portal του Υπουργείου Εσωτεριών:

  https://ekloges.ypes.gr/

 • Πρακτικά και οι Πίνακες Διαλογής | Υπουργείο Εσωτερικών

  Διαθέσιμα είναι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών τα αρχεία που περιλαμβάνουν υποδείγματα των Βιβλίων Διαλογής Ψήφων και Πράξεων Εφορευτικής που θα δοθούν από τις Περιφερειακές Ενότητες προς χρήση από τους δικαστικούς αντιπροσώπους .

  Στα αρχεία αυτά έχουν συμπληρωθεί τα ονόματα συνδυασμών και υποψηφίων βάσει της Απόφασης ανακήρυξής τους από τον Άρειο Πάγο προς διευκόλυνση της συμπλήρωσης των ανωτέρω βιβλίων από τους Δικαστικούς αντιπροσώπους.

  Το προϊόν της εκτύπωσης των εν λόγω αρχείων δεν παράγει ένα αυτοτελές Βιβλίο προς χρήση από τον δικαστικό αντιπρόσωπο, αλλά συμπληρωματικό των Βιβλίων που παραλαμβάνονται από τις περιφερειακές Ενότητες, στην περιφέρεια των οποίων εδρεύει το εκλογικό τμήμα.

  Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα πρέπει να εκτυπώσει τα αρχεία αυτά, προκειμένου στην συνέχεια να προβεί στην επικόλληση τους, ανάλογα, στις σελίδες των αντίστοιχων Βιβλίων (πράξεων ή Διαλογής), τα οποία ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει παραλάβει με το σάκο του εκλογικού τμήματος στο οποίο έχει διοριστεί.

  Η επικόλληση των εν λόγω λιστών θα πρέπει να γίνει με τρόπο, ώστε να καθίσταται ευδιάκριτη η σφραγίδα που έχει τεθεί ανά φύλλο στο κάθε βιβλίο από την Περιφερειακή Ενότητα.

  Η κατά τα ανωτέρω επικόλληση των εκτυπωνόμενων σελίδων είναι υποχρεωτική μόνο στις σελίδες των Βιβλίων που αποστέλλονται στα κατά τόπους Πρωτοδικεία. Αντίθετα, η επικόλληση δεν είναι υποχρεωτική για τα αποκόμματα των αντίστοιχων σελίδων των βιβλίων, που αποστέλλονται α) στους Δήμους και β) στον Αντιπεριφερειάρχη. Στις περιπτώσεις αυτές οι εκτυπωνόμενες σελίδες μπορούν να συρράπτονται μεταξύ τους, να σφραγίζονται και να μονογράφονται από τον αντιπρόσωπο της Δικαστικής Αρχής.

  Δείτε αναλυτικά τα αρχεία.

 • Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών

  Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών από το Υπουργείο Εσωτερικών (εγκύκλιος 581/2023)

  Περιγραφή όλων των σταδίων της εκλογικής διαδικασίας, των αρμοδιοτήτων και ενεργειών όλων των συντελεστών, καθώς και των προβλεπόμενων προθεσμιών

  Το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε εγκύκλιο με θέμα «Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 εντός Επικράτειας» (εγκύκλιος 581/2023).

  Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα διενεργηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών, που έχουν κωδικοποιηθεί σε ενιαίο κείμενο με το π.δ. 26/2012 (Α΄ 57) και τις διατάξεις του ν. 4648/2019 «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός Ελληνικής Επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας» (Α΄ 205).

  Δείτε την Εγκύκλιο

 • Πρακτικός Οδηγός Δικαστικού Αντιπροσώπου

  Mία, πλήρως αναθεωρημένη του Πρακτικού Οδηγού του Δικαστικού Αντιπροσώπου για τις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 δημοσίευσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

  Με την έκδοση επιχειρείται:

  α) η συνολική επικαιροποίηση των σχετικών πληροφοριών με βάση τις πιο πρόσφατες εξελίξεις,

  β) η κωδικοποίηση - απλοποίηση των παρεχόμενων συμβουλών (με χρήση bullets αντί συνεχόμενου κειμένου), και γ) η αποτύπωση της πρακτικής εμπειρίας των τελευταίων ετών, με στόχο τη διευκόλυνση και επιτάχυνση του έργου του Δικαστικού Αντιπροσώπου, από την παραλαβή του διορισμού και την ανάληψη καθηκόντων μέχρι την παράδοση του εκλογικού σάκου μετά την καταμέτρηση.

  Δείτε τον Πρακτικό Οδηγό του Δικαστικού Αντιπροσώπου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δημαρχείο Ξυλοκάστρου, Λ. Φραντζή 2
Δημοτολόγιο | Τηλέφωνο: 2743360220, 2743360218
Δημαρχείο Δερβενίου, Δερβένι
Δημοτολόγιο | Τηλέφωνο: 2743360100, 2743360101

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2743360244, 2743360242, 2743360242


 • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
 • Γραμματεία: 2743360201
 • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα