Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας

Ανακοινώσεις | Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 09:01

kanonismos.kathariotitas

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να διατηρήσει τον Δήμο καθαρό, όμορφο και λειτουργικό, εφαρμόζει για την συλλογή των ογκωδών απορριμμάτων ένα συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης.

Από τους πολίτες ο Δήμος ζητεί να προσαρμόσουν τις συνήθειές τους στον τρόπο αυτό, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καθαρή εικόνα του.

§ Οι κάτοικοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα (π.χ. κλαδιά, ξύλα, στρώματα, διάφορα υλικά και μπάζα), με εξαίρεση παλιά έπιπλα και οικιακές συσκευές.

§ Όσον αφορά την αποκομιδή των μπαζών απαγορεύεται η εναπόθεσή τους στον δρόμο.

§ Ο Κανονισμός καθαριότητας και Διαχείρισης των Κοινόχρηστων Χώρων καθορίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο του Δήμου όσο και των κατοίκων. Όσον αφορά την Καθαριότητα, ο Κανονισμός μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή προστίμων, τα οποία εισηγούνται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι για τις εισηγήσεις τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ

ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δευτέρα και Παρασκευή : Ξυλόκαστρο

Τρίτη : Μελίσσι, Θαλερό

Τετάρτη : Συκιά, Καρυώτικα, Γελινιάτικα, Ξυλόκαστρο

Πέμπτη : Καμάρι, Πιτσά, Λουτρό

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δευτέρα και Παρασκευή : Δερβένι

Τρίτη : Λυγιά, Στόμι, Σαρανταπηχιώτικα

Τετάρτη : Ροζενά, Ζάχολη, Πύργο, Χελυδόρι

Πέμπτη : Λυκοποριά, Καλλιθέα, Ελληνικό

Κάθε δεκαπέντε (15) ημέρες, ημέρα Πέμπτη, στα ορεινά χωριά: Ρίζα, Μάννα, Παναρίτι, Ρέθι, Ξανθοχώρι, Πελλήνη, Σοφιανά, Στύλια, Θροφαρί, Δενδρό, Ν. Βρυσούλες, Λαγκαδαιίκα, Γελινιάτικα Κορφιώτισσα και τους οικισμούς Καρυάς, Άνω Λουτρού, Άνω Πιτσών και Αμφιθέας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2743360252

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

    Διαβάστηκε 10933 φορές