Πράσινο φως από το Περιφερ. Συμβούλιο για την ανάδειξη της Ζήρειας

Ανακοινώσεις | Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 09:49

Την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, για την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης σύμφωνα με την οποία θα προωθηθεί η ένταξη του έργου: «Ζήρεια – Ορειβατικός και Οικοτουριστικός προορισμός» έκανε δεκτή και υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου 2012.


Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ, με στόχο τη σύμπραξή τους για την άμεση εκπόνηση όλων των μελετών που θα προωθήσουν την πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ σημαντικών έργων για την ενίσχυση, τη δημιουργία και την ανάπτυξη δημόσιων τουριστικών υποδομών ήπιας μορφής, στην περιοχή της Ζήρειας.


Αναλυτικά, η πρόταση προβλέπει παρεμβάσεις συντήρησης, αισθητικής και ενεργειακής αναβάθμισης και επέκτασης των δύο υφιστάμενων ορειβατικών καταφυγίων στο όρος Ζήρεια, την ανάδειξη και σήμανση ορειβατικών και περιηγητικών μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή, την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού λειτουργίας, ενώ θα υλοποιηθούν και δράσεις προβολής και προώθησης της περιοχής.
Υπογραμμίζεται ότι με βάση την Προγραμματική σύμβαση οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρόνο (Μάρτιος 2013), ώστε η πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ και η έναρξη της κατασκευής των σημαντικών έργων να ξεκινήσουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στοχεύουν στην ανάδειξη του συνόλου του  ορεινού όγκου της Ζήρειας, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή και την ενδυνάμωση του ήπιου φυσιολατρικού τουρισμού στην Κορινθία.

    Διαβάστηκε 1558 φορές

kep2.small

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης