Σύσκεψη στο Δήμου Ιλίου για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής

Δελτία Τύπου | Τετάρτη, 10 Μαϊου 2017 13:08

Το Δήμο Ιλίου επισκέφτηκαν την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτης Καλύβα.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου κ. Νίκου Ζενέτου, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιάννη Χαραλαμπόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με κυρίαρχο αυτό της Κοινωνικής Πολιτικής, των Κοινωνικών δομών και δράσεων των δύο Δήμων.

Από πλευράς Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ζητήθηκε η παροχή βοήθειας και απαραίτητης τεχνογνωσίας για την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνικών δομών του.

Ο Δήμος Ιλίου, μέσω ενός σύγχρονου πλέγματος κοινωνικής προστασίας, αναπτύσσει δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, την πρόληψη και αγωγή υγείας των κατοίκων του και παράλληλα παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής συμβουλευτικής υποστήριξης.

Το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασής του Δήμου Ιλίου διαθέτει Δημοτικά Ιατρεία, Κοινωνικό Φαρμακείο, Παντοπωλείο, Συσσίτια, Γραφείο Διαμεσολάβησης και γενικότερα σύγχρονες και εξειδικευμένες δράσεις κοινωνικής φροντίδας.

Ταυτόχρονα, στο Δήμο Ιλίου υλοποιείται μηχανοργάνωση όλων των δομών της Κοινωνικής Υπηρεσίας σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία είναι καταγεγραμμένοι όλοι οι ωφελούμενοι των κοινωνικών προγραμμάτων.

    Διαβάστηκε 1499 φορές

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης