Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προστασία του ΠΕΥΚΙΑ και του αλσυλλίου του Λουτρού από τη βαμβακίαση

Δελτία Τύπου | Τρίτη, 25 Μαϊου 2010 02:00

Πευκιάς - ΒαμβακίασηΟ Δήμος Ξυλοκάστρου συνεχίζει  και φέτος την προσπάθεια για τη μείωση της προσβολής του Πευκιά από την βαμβακιά των πεύκων.
Από τις αρχές Μαΐου άρχισε και το πλύσιμο με νερό των προσβεβλημένων πεύκων, ώστε να απομακρυνθούν οι ωόσακοι. Μετά το πλύσιμο τοποθετήθηκε στους κορμούς βιολογική κολλητική μαστίχη, η οποία λειτουργεί σαν εντομοπαγίδα και παρεμποδίζει την άνοδο στον κορμό του εντόμου marchalina hellenica.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες γίνονται κατόπιν υποδείξεων ειδικών επιστημόνων του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

 

Πευκιάς - Πλύσιμο Δέντρων

Πευκιάς - Βαμβακίαση

Εκτός των παραπάνω ενεργειών, ο δήμος έχει περιφράξει τμήματα στο δυτικό μέρος του Πευκιά, που έχουν τη μεγαλύτερη προσβολή, ώστε να μη συμπιέζεται το έδαφος από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και εξασθενούν τα ήδη ασθενή πεύκα. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε αυτοφυή πευκάκια να αναπτύσσονται, χωρίς να καταστρέφονται από τους επισκέπτες.

Πευκιάς - Περίφραξη

Φέτος φυτεύτηκαν από την υπηρεσία του δήμου μας αρκετά νέα πεύκα, που ήδη έχουν αναπτυχθεί και επεκτάθηκε το δίκτυο άρδευσης σε σημεία που ήταν πολύ αναγκαίο.

Πευκιάς - Δενδροφυτεύσεις

Το έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου και στο τμήμα που κατασκευάζεται στην Π.Ε.Ο. μπροστά στον Πευκιά, προβλέπει τη σύνδεση και του νέου δικτύου ύδρευσης με το δίκτυο πυρόσβεσης του Πευκιά.
 
Όλες οι παραπάνω ενέργειες είναι συνεχείς και αποβλέπουν στην κατά το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του Πευκιά μας, που είναι η ζωή της πόλης μας και του δήμου μας.

Πλύσιμο των πεύκων έγινε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και στο αλσύλλιο του Λουτρού, που αποτελεί τον πνεύμονα στην ανατολική πλευρά του Τοπικού Διαμερίσματος.

    Διαβάστηκε 2271 φορές