Προστασία του Πευκιά

Δελτία Τύπου | Δευτέρα, 21 Μαϊου 2012 09:06

100 2109ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΙΑ

Πρώτης προτεραιότητας ζήτημα είναι για το Δήμο μας η προστασία του αισθητικού Δάσους ΠΕΥΚΙΑΣ.

Η Δημοτική αρχή σχεδίασε, ωρίμασε και υπέβαλε μελέτη για την αντιπυρική προστασία του ΠΕΥΚΙΑ στο Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Η πρόταση αυτή αξιολογήθηκε θετικά και εντάξαμε το έργο «Βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για την αντιπυρική προστασία του αισθητικού Δάσους Πευκιάς του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» προϋπολογισμού 345.623,00 € στο ΕΓΤΑΑ.

Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, καταφέραμε να «βρούμε» χρήματα από Ευρωπαϊκά προγράμματα για ένα πολύ σημαντικό έργο. Με αυτό, προβλέπεται να γίνουν δασοκομικοί χειρισμοί και καλλιεργητικές επεμβάσεις για την πρόληψη της πυρκαγιάς, όπως επίσης επέκταση και βελτίωση του υφιστάμενου αντιπυρικού δικτύου.


Λόγω της προσβολής του ΠΕΥΚΙΑ από την βαμβακάδα επαναλαμβάνεται και φέτος το πλύσιμο, των κορμών των πεύκων, με νερό υπό πίεση για την απομάκρυνση των ωοσάκκων που περιέχουν τα αυγά του εντόμου Marchalina hellenica (βαμβακάδα).

Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες πλυσίματος των κορμών των πεύκων και εν συνεχεία θα επικολληθούν στα δέντρα αυτοκόλλητες ταινίες όπου θα τοποθετηθεί βιολογική κολλητική μαστίχη για τη μηχανική καταπολέμηση του εντόμου και την μείωση του πληθυσμού του.

Με την εφαρμογή αυτής της μεθόδου που επαναλαμβάνεται δύο φορές κάθε χρόνο τα προσβεβλημένα δέντρα παρουσιάζουν σημάδια ανάκαμψης.

    Διαβάστηκε 11337 φορές

kor.banner.02

whatsapp image_2020-03-10_at_20.34.13.jpeg

kep2.small

paratash.small.1

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης