Φεστιβάλ Κρουστοπανήγυρις

Δελτία Τύπου | Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012 11:02

Με την συμμετοχή και την ενεργή υποστήριξη φορέων του Νομού Κορινθίας, ξεκινάει από τις 2 Σεπτέμβρη και κορυφώνεται στις 30 Σεπτέμβρη, στην εμπορική έκθεση στη σωληνουργία Κορίνθου, ένα σημαντικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό ταξίδι στο Νομό Κορινθίας. Στη διάρκεια του θα γίνονται συναυλίες, παραστάσεις, μαθήματα, εργαστήρια, εκθέσεις, εκδρομές και παράλληλες δραστηριότητες. Συμμετέχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι δημιουργοί σε συνεργασία με ντόπιες πολιτιστικές δράσεις και ντόπιους δημιουργούς.

Το αντίδοτο στη σημερινή βαρβαρότητα είναι ο πολιτισμός.

Η κρουστουπανήγυρις είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που φιλοδοξούμε να ξεπεράσει τα όρια της Κορινθίας, να προβάλλει και να αναδείξει τον ντόπιο πολιτισμό, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ομορφιές του νομού μας και να προκαλέσει το πανελλήνιο και όχι μόνο ενδιαφέρον αυξάνοντας την επισκεψημότητα στα πλαίσια του καλλιτεχνικού τουρισμού.

Κυρίως, έχει βασικό στόχο να δημιουργήσει τις υποδομές και να κεντρίσει το ενδιαφέρον στους νέους για καλλιτεχνικές δράσεις.

Ο θεσμός αυτός υποστηρίζεται και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το Επιμελητήριο Κορινθίας, το Κέντρο Νέων Κορίνθου, τη Συνεταιριστική Τράπεζα, τους Δήμους: Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Κορίνθου, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Σικυωνίων, Βέλου – Βόχας και Νεμέας.

Στις περισσότερες παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη. Σε πολύ λίγες η είσοδος θα είναι συμβολική από 3 έως 7 €.


Στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προγραμματίστηκαν δύο εκδηλώσεις:

1) Δερβένι: Στις 9 Σεπτέμβρη ημέρα Κυριακή και ώρα 21:30 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Δερβενίου, συναυλία κρουστών με τα γκρουπ Κροταλάρτα και Rudbeats DRUMLINE.

Είσοδος Ελεύθερη

2) Ξυλόκαστρο: Στις 16 Σεπτέμβρη ημέρα Κυριακή και ώρα 21:30 στο Κλειστό Θέατρο Άγγελος Σικελιανός (λόγω κακών καιρικών) συναυλία του συνθέτη Σταύρου Λάντσια.

Είσοδος Ελεύθερη


Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Αντώνης Κλαδούχος

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

    Διαβάστηκε 2582 φορές

kep2.small

 

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης