Θεατρική παράσταση «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη

Εκδηλώσεις | Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 07:32

Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης   | Σάββατο 20 Ιουλίου  Ώρα 21.15

Θεατρική παράσταση «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη. Παίζουν: ΄Αννα Βαγενά, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Βασίλης Παλαιολόγος, Κατερίνα Θεοχάρη.

Είσοδος 17€/12€ μαθητικό, φοιτητικό άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι, καθηγητές, δάσκαλοι κλπ). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

“Το γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, είναι μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις και τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, που παίζεται για έκτη συνεχή χρονιά.


Η παράσταση που την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 500.000 θεατές έως τώρα, στην Αθήνα και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

“Το γάλα” είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.
Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση,  και αντιστρόφως.
Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά)
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια : Άννα Βαγενά

ΔΙΑΝΟΜΗ :
Μάνα : Άννα Βαγενά
Λευτέρης : Λευτέρης Δημηρόπουλος
Αντώνης : Βασίλης Παλαιολόγος
Νατάσα : Κατερίνα Θεοχάρη

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΡΙΤΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΤΟ ΓΑΛΑ”

«…Η Άννα Βαγενά, ως σκηνοθέτης, σεβάστηκε με ιερή ευλάβεια τη δημιουργία του Βασίλη Κατσικονούρη κι έστησε ένα σκηνικό με φαντασία, απλότητα και λειτουργικότητα, που παραπέμπει στο χθες και στο σήμερα με άμεσο και κατανοητό τρόπο, ενώ παράλληλα δημιουργεί υποβλητική ατμόσφαιρα και έντονα συναισθήματα. Στη συνέχεια, καθοδήγησε τους ηθοποιούς της σε μονοπάτια ερμηνείας, όπου ο ρεαλισμός εναλλάσσεται με τον λυρισμό και η τρυφερότητα της ψυχής με την σκληράδα των λόγων, εξοστρακίζοντας από πάνω τους τις υποκριτικές ακρότητες, που συνήθως προδίδουν την τελική προσπάθεια. Η ίδια η Άννα Βαγενά, στο ρόλο της μάνας, είναι συγκλονιστική και σε κάποια σημεία –όπου ο ρόλος το απαιτεί- σπαρακτική. Σκληρή στις στιγμές του πόνου, ανθρώπινη στις στιγμές της ισορροπίστριας, υπερβατική στις στιγμές Της Μάνας. Μια μοναδική ερμηνεία….»
Αχιλλέας Τραγούδας, «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

«…Η Άννα Βαγενά το σκηνοθέτησε με καίριο τρόπο, φωτίζοντας με δεινότητα και τις πιο λεπτές πτυχές του. Έφτιαξε μια εύρυθμη, ατμοσφαιρική παράσταση που αγγίζει την καρδιά, έχοντας για αρωγούς της τον Γιάννη Βάμβουρα –το σκηνικό που φιλοτέχνησε πάνω σε δική ιδέα είναι εντυπωσιακό- και τον Αλέκο Αναστασίου που φώτισε με έμπνευση τα επί σκηνής δρώμενα......
.....Η ίδια η Άννα Βαγενά πετυχαίνει την πληρέστερη υποκριτική της δουλειά. Στη Μάνα της είναι σπαρακτική, αληθινή, άμεση, ακριβής και αποτελεσματική.”
Βασίλης Μπουζιώτης «ΕΘΝΟΣ»

“...Η Παράσταση κυλάει σαν νεράκι ή μάλλον για να ακριβολογούμε καταρράκτης συναισθημάτων. Ο Βασίλης Κατσικονούρης έγραψε ένα συγκλονιστικό έργο. Οι ερμηνείες όλων εξαιρετικές. Και η σκηνοθεσία επίσης. Όλα λιτά, εσωστρεφή. Μαγεύεσαι από τις αποχρώσεις όχι από τα χρώματα. Ο ήχος της φωνής της Βαγενά...Πόσα ηχοχρώματα...Οι κινήσεις των χεριών της...Οι λαλίστατες σιωπές της...Οι μονόλογοι. Τί μονόλογοι! Έτσι όπως έχουμε πνιγεί από την αμερικάνικη κουλτούρα... Τούτη η μάνα απολύτως αναγνωρίσιμη σκάβει την ψυχή μας...
...Ολα σ΄ αυτήν την παράσταση είναι τόσο-όσο...Το απόλυτο μέτρο σε μια ιστορία που δεν έχει μέτρο...Όσο δεν έχει μέτρο ο πόνος, η αφοσίωση, το κουράγιο, η αγάπη...Είδα μια παράσταση συγκλονιστική. ΤΟ ΓΑΛΑ. Αμφιβάλλω αν έχω ξαναδεί τόσους θεατές να κλαίνε, τόσες μύτες να στάζουν.... Άνδρες γυναίκες...
Ρέα Βιτάλη, “Protagon.gr”

«…Οι λαϊκοί του διάλογοι, ο ψυχισμός των ηρώων του και οι κοινωνικά αναγνωρίσιμες καταστάσεις του θαρρείς κι είναι όλα εμπειρικά βιωμένα. Όταν λοιπόν το υλικό του φτάνει πια στο χαρτί, ρέει αβίαστα, από ψυχής, απαλλαγμένο από τεχνικές και συγγραφικά κόλπα…»
 Ιλειάνα Δημάδη, «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ»

«…Ο Βασίλης Κατσικονούρης με “Το Γάλα”, έγραψε το καλύτερό του έργο… Έχει μια τραχύτητα, μια “κυνικότητα” που ταιριάζει στο θέμα του, είναι γραμμένο με μέτρο και αίσθηση της οικονομίας, έχει ποιητικά “πετάγματα” και ο συγγραφέας τρέφει μια τσεχοφική αγάπη για τα πρόσωπά του που τα αποδέχεται όπως είναι…»
Γιώργος Σαρηγιάννης, «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», «ΤΑ ΝΕΑ»

    Διαβάστηκε 1963 φορές

kep2.small

tm.240

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης