Πρόγραμμα - Πρόσκληση εορτασμού πολιούχου Αγ. Βλασίου

Εκδηλώσεις | Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 14:53

Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός από το πρωί της 10ης έως 12ης Φεβρουαρίου 2015 (Φωταγώγηση οικιών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων).

ΤΡΙΤΗ 10.02.2015

ώρα 18:00        

ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤ’ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΥΡΗΓΜΑΤΟΣ ΧΩΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.    

ΤΕΤΑΡΤΗ 11.02.2015

ώρα 7:30 π.μ. έως 11:00 π.μ.
    
ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΜΕΤΑ ΘΕΙΟΥ ΚΥΡΗΓΜΑΤΟΣ – ΧΩΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ.κ. ΔΙΟΥΝΥΣΙΟΥ.

ώρα 9:45 π.μ.     ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ.

ώρα 10:45 π.μ.  ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΑΓΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

Της όλης πομπής προηγούνται Τροχονόμοι, η Φιλαρμονική και η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μαθητές & μαθήτριες των Λυκείων και ο χορός των ψαλτών.

 Ακολουθούν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου, ο Ιερός Κλήρος οι Επίσημοι και οι Αρχές της πόλης, η εκκλησιαστική επιτροπή, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος και προσκυνητές.
.
Η περιφορά της ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ θα ακολουθήσει, καιρού επιτρέποντος, την εξής διαδρομή: Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου – Π. Τσαλδάρη – Αραβαντινού – Ι. Ιωάννου – Λ. Φραντζή – Π. Τσαλδάρη – Πλατεία  - Ιερός Ναός.
 
Τελετάρχες ορίζονται οι Υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Δήμου κ.κ., Ιωάννης Φόρτης και Βασίλειος Παρίδης.
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου μας Αγίου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Διαβάστηκε 2203 φορές

kep2.small

tm.240

follow-facebook

follow-twitter

kanali

sined.small2

 

Επιλογές

Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση

busines-directory_new

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης