Προστασία και περίθαλψη αδέσποτων ζώων

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΉΤΕΣ. ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημάνει ηλεκτρονικά και καταγράψει τον σκύλο σας
  • Μην αφήνετε τον σκύλο σας να αναπαράγεται
  • Εμβολιάστε το σκύλο σας και να επισκέπτεστε τον κτηνίατρο τακτικά
  • Να φροντίζετε καλά τον σκύλο σας

Αναζητήστε βοήθεια: μην εγκαταλείψετε τον σκύλο σας στο δρόμο.

Τρία χαριτωμένα κουταβάκια εγκαταλείφθηκαν στο προαύλιο χώρο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Ζητούν οικογένειες που θα τα αγαπούν και θα τα φροντίζουν. Εάν ενδιαφέρεστε να τα υιοθετήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα του Δήμου 2743360200, 2743360201.

Πέντε χαριτωμένα κουταβάκια βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στο Ξυλόκαστρο. Ζητούν οικογένειες που θα τα αγαπούν και θα τα φροντίζουν. Εάν ενδιαφέρεστε να τα υιοθετήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2743023845 και 6977703205

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων στα όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της μελέτης με τίτλο «Στείρωση και Εμβολιασμός Αδέσποτων Ζώων»

. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος συλλέχθηκαν από υπαλλήλους του Δήμου εξήντα τέσσερα (64) αδέσποτα ζώα και μεταφέρθηκαν στο συνεργαζόμενο ιατρείο μικρών ζώων, όπου και πραγματοποιήθηκαν εργασίες στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής, εμβολιασμού και περίθαλψης τους.

Μετά τις προβλεπόμενες ενέργειες, τα υγιή και στειρωμένα ζώα αφέθηκαν ελεύθερα στους χώρους του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τους οποίους έγινε η περισυλλογή τους.

Με το πρόγραμμα αυτό θέτουμε τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των «άστεγων» ζώων. Παράλληλα επιδιώκεται η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων διότι «δείκτης πολιτισμού μιας πόλης είναι και το πώς αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής».

Το σύνολο των παραπάνω ενεργειών χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από ίδιους πόρους του Δήμου μας και έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, την αποφυγή του ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού τους και την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει τους δημότες ότι ξεκίνησε από τον Ιούλιο το πρόγραμμα καταγραφής, εμβολιασμού και περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε, και με τη συνεργασία κτηνιάτρου, υλοποιεί ήδη ενέργειες σήμανσης, καταγραφής, στείρωσης, εμβολιασμού και περίθαλψης. Η όλη διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων.

Αυτά το  κουταβάκι βρέθηκε πριν λίγες μέρες. Ζητά μια οικογένεια που θα το αγαπά και θα τα φροντίζει.

Εάν ενδιαφέρεστε να το υιοθετήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο τηλέφωνο 6940973973

Αυτά τα δύο κουταβάκια βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στο Καμάρι. Ζητούν μια οικογένεια που θα τα αγαπά και θα τα φροντίζει.

Εάν ενδιαφέρεστε να τα υιοθετήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο τηλέφωνο 6940411630

 

Αυτά τα δύο κουταβάκια βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στο 2ο Νηπιαγωγείο Ξυλοκάστρου. Ζητούν μια οικογένεια που θα τα αγαπά και θα τα φροντίζει.

Εάν ενδιαφέρεστε να τα υιοθετήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο τηλέφωνο 6937382473

Εξερευνήστε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης