Skip to main content

Πρόσκληση συμμετοχής στη Β΄ θεματική διαβούλευση στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

13. Juli 2022

Ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στη δεύτερη Θεματική Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης».

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, υπακούοντας στις προσταγές της Εθνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής για την επιδίωξη της βιωσιμότητας στις μεταφορές, βρίσκεται στην υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα οργανώσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί το σύστημα μετακινήσεων του δήμου τα επόμενα χρόνια.

Μέσω του Σ.Β.Α.Κ. επιδιώκεται η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα συμβάλει στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής, θέτοντας σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης (πεζή και ποδήλατο) έναντι της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας. Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος και οι καθημερινές του ανάγκες για καλή ποιότητα ζωής τοποθετούνται στο επίκεντρο και, από την άλλη, μπαίνει ένα εμπόδιο στην ολοένα αυξανόμενη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου.

Στην πορεία εκπόνησης του Σ.Β.Α.Κ., ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, αναζήτησε την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας μέσω της έρευνας ερωτηματολογίων και ημερολογίου μετακινήσεων, αλλά και της 1ης θεματικής διαβούλευσης, έτσι ώστε το περιεχόμενο του ΣΒΑΚ να αποτελέσει προϊόν συμμετοχικού σχεδιασμού που λαμβάνει υπόψη τις απόψεις και τις παρατηρήσεις των κατοίκων και των φορέων του δήμου.

Κύριος στόχος της 2ης Διαβούλευσης με το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, είναι η επικοινωνία των τελικών μέτρων που προτείνονται στο πλαίσιο του Σ.Β.Α.Κ. και η υιοθέτηση αυτών από τους πολίτες. Η διαβούλευση αυτή είναι καθοριστική, καθώς ουσιαστικά αποτελεί την έγκριση της στρατηγικής του Δήμου σε θέματα κινητικότητας για τα επόμενα έτη.

Ο διαδικτυακός σύνδεσμος (link) για το ερωτηματολόγιο είναι ο εξής: https://forms.gle/4mHvXhwrh1cA926AA

Η διαβούλευση θα παραμείνει ανοιχτή για τις επόμενες 15 ημέρες.

Όλες οι πληροφορίες για το Σ.Β.Α.Κ., του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης θα τις βρείτε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://xylokastro.sbak.gr

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας!

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Βλάσιος Τσιώτος

Κατηγορία

Σχετικά έγγραφα


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.

Σχετικά άρθρα