Skip to main content

Μια βραδιά αφιερωμένη στον συντοπίτη μας και διακεκριμένο καθηγητή κ. Πέτρο Γρουμπό είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε το Σάββατο 23 Μαρτίου

27. März 2024

Μια βραδιά αφιερωμένη στον συντοπίτη μας και διακεκριμένο καθηγητή κ. Πέτρο Γρουμπό είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε το Σάββατο 23 Μαρτίου. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχοντας την πρόθεση να τιμήσει προσωπικότητες που έχουν  καταγωγή  από τον τόπο μας και έχουν διαπρέψει στους τομείς τους, προσκάλεσε τον ομότιμο καθηγητή σαν κύριο ομιλητή στην ημερίδα με θέμα «Οι προκλήσεις και οι απειλές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Κοινωνία του Μέλλοντος».

Ο κύριος Γρουμπός γεννήθηκε το 1950 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου και έμεινε μέχρι την ολοκλήρωση της Λυκειακής του εκπαίδευσης. Το 1969 μετέβηκε στις Η.Π.Α. για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές. Κατέχει διδακτορικό Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Του Μπάφαλο, της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Το 1989 επέστρεψε μόνιμα στη γενέτειρά του ως καθηγητής Πρώτης βαθμίδας στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών στο οποίο δίδαξε ως το 2017 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Έχει διδάξει πάνω από 40 χρόνια (10 στις ΗΠΑ και 30 στην Ελλάδα) σε ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων της επιστήμης του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Για τέσσερα συνεχή έτη (2019-2022) μελέτη του Πανεπιστημίου του Stanford τον κατέταξε στο 2%  μεταξύ 150.000 επιστημόνων του κόσμου στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η βραδιά ξεκίνησε με φωτογραφική αναδρομή-αναφορά στα νεανικά του χρόνια στη γενέτειρά του, κατόπιν στη φοιτητική και επαγγελματική του πορεία.

Ακολούθησε η καθηλωτική ομιλία πάνω στο επίκαιρο και πολύπλοκο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Βλάσης Τσιώτος απένειμε αναμνηστική τιμητική πλακέτα στον κ Π. Γρουμπό. Η βραδιά έκλεισε με συζήτηση ανάμεσα στον καθηγητή και στο κοινό του κατάμεστου θεάτρου Άγγελος Σικελιανός.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Κορινθίας κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος, Αντιδήμαρχοι, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συνάδελφοι, φίλοι του καθηγητή και δημότες. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας απέστειλε επιστολή, καθώς λόγω καθηκόντων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού κος Αναστάσιος Λόντος.

 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein.