Skip to main content

Πρόσκληση Δημάρχου | Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες διοργανώνεται και φέτος στο Δήμο μας, παρουσιάζοντας για ακόμα μία φορά ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Μετά τη μεγάλη επιτυχία των περσινών εκδηλώσεων, που αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό, το φεστιβάλ επανέρχεται με βιωματικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, συναυλίες, εκθέσεις, θεματικές βραδιές, δράσεις δικτύωσης και προβολές. Για 4 ημέρες, από τις 6 έως και τις 9 Ιουλίου, σας προσκαλούμε να βιώσετε μία μοναδική πολιτιστική εμπειρία, που αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Ηλίας Κατσούλης και τη δημιουργική ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού των δράσεων. Οι δράσεις απευθύνονται κυρίως στους κατοίκους του Δήμου μας, με σκοπό να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες στους γνωστούς μας τόπους. Απλώνονται δε σε όλο το εύρος του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αναδεικνύοντας έτσι τα σημαντικά τοπόσημα της περιοχής μας, που πολλοί από τους επισκέπτες μας, αλλά και εμάς τους ίδιους αγνοούμε. Η αρχιτεκτονική, η φυσική και ιστορική μοναδικότητα της περιοχής μας, ανοίγεται με αφορμή των πολιτισμό στους ανθρώπους της, αλλά επίσης ξεπερνά τα τοπικά όρια. Μέσα από το Φεστιβάλ Αριστοναύτες, ο Δήμος μας προσκαλεί το κοινό να δει την περιοχή με διαφορετικό βλέμμα και τοποθετείται δυναμικά και ανανεωμένα στον πολιτιστικό και τουριστικό χάρτη της χώρας.

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο aristonautes.eu και στο αρχείο που μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ. Η παρουσία σας στο σημαντικό αυτό για τον Δήμο μας φεστιβάλ, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση

Βλάσης Τσιώτος

Δήμαρχος Ξυλοκαστρου-Ευρωστίνης

 

Πρόσκληση Δημάρχου | Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2023 Πρόσκληση Δημάρχου | Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2023