Skip to main content
Ημέρες
:
Ώρες
:
Λεπτά
:
Δευτερόλεπτα
20 July - 23 July 2023

20 Ιουνίου – 23 Ιουνίου 2024 | Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Οι Αριστοναύτες ξανάρχονται στο Ξυλόστρο και στο Δερβένι...
Aristonautes are coming back to Xylokastro & Derveni...
#festival #summer #art

Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που διοργανώθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία το καλοκαίρι του 2022 σε συνεργασία με το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και συνεχίζεται για τρίτη χρονιά φέτος. Οι δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογράφο για όλη την οικογένεια, ημερίδες (Aristonautes Lab), εκπαιδευτικά εργαστήρια εμψύχωσης, χορού, ποίησης,  έκθεση εικονικης πραγματικότητας, βραδιές αστροπαρατήρησης, αξιοποιώντας διαφορετικά σημεία εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου.

Τη συνολική καλλιτεχνική επιμέλεια αλλά και την εκτέλεση παραγωγής του φεστιβάλ έχει η έμπειρη ομάδα του ANIMASYROS Productions, σύμβουλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αναλαμβάνει η σκηνοθέτης, θεατροπαιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη και συντονίστρια του Aristonautes Lab η θεωρητικός χορού – δραματουργός Μπετίνα Παναγιωτάρα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αίτησης συμμετοχής

Και φέτος, το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς του δημιουργούς του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους  και τις ιδέες τους για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 23/6/2024. Το κάλεσμα αφορά σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του Δήμου που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Η καλλιτεχνική ομάδα του Φεστιβάλ καταβάλει κάθε προσπάθεια να εντάξει κατά το δυνατόν περισσότερους καλλιτέχνες και ομάδες στο πρόγραμμα των ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ 2024.

Η θεματική του φετινού Φεστιβάλ είναι «Η Ελευθερία της Όρχησης». Πώς μπορεί να αποτυπώσει ένα έργο τέχνης την ελευθερία της κίνησης; Πώς η σημερινή καλλιτεχνική δημιουργία λαμβάνει υπόψη της, σε επίπεδο έμπνευσης και διάχυσης, μορφές που περιλαμβάνουν την κίνηση σε οποιαδήποτε εκδοχή και συνθήκη; Όλες οι δράσεις του φετινού Φεστιβάλ σχεδιάζονται γύρω από τον συγκεκριμένο άξονα που φέτος εμπνέεται από τον χορό. Έτσι και οι δημιουργοί του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καλούνται να εμπνευστούν από τη συγκεκριμένη θεματική και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τα παρακάτω πεδία: 

  • Εικαστικά (συμμετοχή σε έκθεση ζωγραφικής)
  • Χορός (συμμετοχή σε εργαστήριο χορού)
  • Ποίηση (συμμετοχή σε ποιητικό εργαστήριο)
  • Άλλο (διευκρινίστε)

Η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων λήγει την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024


Μήνυμα Δημάρχου

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης επενδύει συνειδητά σε καινοτόμες εξωστρεφείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχοντας την πεποίθηση ότι σημαντικές πολιτιστικές δράσεις αναβαθμίζουν το επίπεδο ζωής μας, αλλά και συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας του τόπου μας.

Το πολυθεματικό  Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ, έχει εξελιχθεί σε έναν καινοτόμο καλλιτεχνικό θεσμό φέρνοντας στο προσκήνιο το ομώνυμο  αρχαίο λιμάνι, επίνειο της Αρχαίας Πελλήνης και σταθμό της Αργοναυτικής εκστρατείας. Με το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ που θα λάβει χώρα από 20 έως 23 Ιουνίου, για 3η  συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος μας σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα Animasyros σηκώνει την αυλαία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού με ένα θέαμα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Συναυλίες,  εικαστικές εκθέσεις, προβολές Animation, εκπαιδευτικά εργαστήρια , πρωτότυπες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, συνδυάζονται αρμονικά θέτοντας στο επίκεντρο τον θεατή και προβάλλοντας δημιουργικά το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο του τόπου μας.

Σας καλούμε λοιπόν να απολαύσετε για μια ακόμη φορά αυτό το υπέροχο πολιτιστικό ταξίδι, συμμετέχοντα ενεργά και ανακαλύπτοντας την πρωτότυπη καλλιτεχνική μας πρόταση.  

Βλάσης Τσιώτος

Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης#aristonautesfestival on Instagram

View More from #aristonautesfestival on Instagram

Πρόγραμμα

Νέα του Φεστιβάλ

#Aristonautes2024 | #OpenCall

#Aristonautes2024 | #OpenCall

07 Φεβρουαρίου 2024
Day 1 is a wrap!

Day 1 is a wrap!

08 Ιουλίου 2022

ΧΟΡΗΓΟΙ