Skip to main content

2η ημέρα για το Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2023!

07 Ιουλίου 2023
Σήμερα ξεκινούν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του φεστιβάλ!
Στις 11:00 το πρωί, μέσα στον Πευκιά (θέση Βρύση), παππούδες και εγγόνια θα κάνουν ένα εργαστήριο ανιμέισον, που έγινε για πρώτη φορά πέρσι και ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διοργάνωσης. Φέτος, το εργαστήριο θα εμψυχώσουν οι ανιμέιτορ και εικονογράφοι Άννα και Φανή Οικονόμου.
Το απόγευμα, στις 17:30 στο Κλειστό Θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο, ο σκηνοθέτης Τάσος Πυργιέρης θα κάνει ένα θεατρικό εργαστήριο για να ερευνήσει με τους συμμετέχοντες το πώς φτιάχνεται μία θεατρική επαγγελματική παράσταση, με θέμα φυσικά «Το βλέμμα του θεατή».
Το βράδυ, στη Βίλλα Σικελιανού στις 20:30, μας περιμένει η βραδιά ποίησης και μουσικής "Μ’ ένα τριφύλλι φως – Ο λυρισμός της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού". Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου απαγγέλει αγαπημένα ποιήματα του σπουδαίου νομπελίστα ποιητή, ενώ την παρουσίαση συνοδεύουν στο τραγούδι η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη και ο πιανίστας Θανάσης Αποστολόπουλος. Η είσοδος στην εκδήλωση γίνεται μόνο με προσκλησεις, που έχουν χορηγηθεί από τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μία προβολή για όλη την οικογένεια, στον κινηματογράφο Ηλέκτρα στο Ξυλόκαστρο, στις 21:00. Πρόκεται για το “The Bears' Famous Invasion”, σε συνεργασία με το Institut français de Grèce - Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος . Μια ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία του Lorenzo Mattotti, βασισμένη στο ομώνυμο αγαπημένο παιδικό ιταλικό βιβλίο, που έγραψε και εικονογράφησε το 1945 ο σπουδαίος Ιταλός συγγραφέας Dino Buzzati, που αφηγείται τις περιπέτειες μιας ομάδας αρκούδων που ζουν στα βουνά της Σικελίας.
Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 6 ετών και πάνω. Με ελληνικούς υπότιτλους.
Φυσικά, παραμένουν σε λειτουργία οι εκθέσεις στη Βίλλα Σικελιανού (11:00-14:30 και 17:00-20:00) και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου (11:00-13:00 και 19:30-21:00).
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης" Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Animasyros

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.