Skip to main content

Ξεκινάει η 4η ημέρα του Φεστιβάλ Αριστοναύτες.

09 Ιουλίου 2023
Δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια πραγματοποιούνται το πρωί:
Η δραματουργός, σκηνοθέτης, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, στο εργαστήριο «Βιώνοντας την Αργοναυτικη Εκστρατεία ως θεατής» (Λαογραφικό Μουσείο, Καμάρι, 10:00-14:00), με αφορμή το λιμάνι των Αριστοναυτών και την αρχαία Πελλήνη και μέσα από ποικίλες θεατρικές τεχνικές, συνδέει τη μυθολογία με το σήμερα και ερευνά με τους συμμετέχοντες το δικαίωμα στην επιλογή, αλλά και το πώς διαφοροποιείται η αφήγηση από την πλευρά του νικητή και του νικημένου.
Παράλληλα, στα Σαρανταπηχιώτικα στο Δερβένι (11:00-14:00), πραγματοποιείται η δεύτερη ημέρα του εργαστηρίου με τον βραβευμένο σκηνοθέτη και ανιμέιτορ Δημήτρη Αρμενάκη. Τα παιδιά, μέσα από την τεχνική του stop motion και τη κίνηση χάρτινων χαρακτήρων, εμπνευσμένων από μικρά ζώα τοποθετημένα σε τοπία του Ξυλοκάστρου, δημιουργούν τις δικές τους πρωτότυπες ταινίες.
Το βράδυ, το Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2023 ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας “Πολύχρωμο όνειρο”, στον θερινό κινηματογράφο “το διάλειμμα στο Δερβένι, σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας @czechcentreathens. Η ταινία του σκηνοθέτη Jan Balej, που απέσπασε το βραβείο "Τσεχικός Λέοντας" το 2020 στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων, το σημαντικότερο βραβείο της χώρας, είναι μια περιπέτεια γεμάτη έξυπνο χιούμορ, που ασχολείται με το διαχρονικό θέμα της σύγκρουσης μεταξύ της απεριόριστης εξουσίας από τη μία και της επιθυμίας για ελευθερία, γενναιότητα και αγάπη από την άλλη. Ήρωες είναι μία ομάδα καλλιτεχνών φτάνει στο Νησί ενός παντοδύναμου ηγεμόνα, όπου επικρατεί αυστηρή αστυνομική επιτήρηση. Μια ανεπιτυχής βολή από κανόνι κατά τη διάρκεια της παράστασής τους, θα προκαλέσει μια σειρά απρόσμενων γεγονότων.
Την ταινία θα προλογίσει η Lucie Kuligová, Διευθύντρια του Τσέχικου Κέντρου Αθήνας.
Κατάλληλη για παιδιά από 8 ετών και πάνω, με ελληνικούς υπότιτλους.
Τέλος, σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία να δούμε (ή να ξαναδούμε) τις εικαστικές εκθέσεις στη Βίλλα Σικελιανού, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου και στο Νησάκι.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.