Skip to main content

Η ΕΡΤ1 με την εκπομπή «ΦΤΑΣΑΜΕ» έκανε απόβαση στα μέρη μας!

 

Επιμέλεια κειμένου: Ιωάννα Δούρη

Άρωμα Ορεινής Κορινθίας πλημμυρίζει τα social media, τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις προφορικές εξιστορήσεις επισκεπτών που βρέθηκαν και αγάπησαν τον τόπο μας. Σειρά σε αυτή τη διάχυση ορεινών αρωμάτων είχε η προβολή των όμορφων χωριών μας μέσα από την εκπομπή «ΦΤΑΣΑΜΕ» που προβάλλεται κάθε εβδομάδα στην ΕΡΤ1.

Το επεισόδιο είχε ως κεντρική θεματική του την «Ορεινή Κορινθία» και προβλήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 17:00, δείχνοντας εικόνες από τα Τρίκαλα, το Ρέθι, τη Ζάχολη/ Εβροστίνα αλλά και από τα χωριά του Δήμου Σικυωνίων.

Ποιες ορεινές ομορφιές μας αναγνωρίσαμε στα πλάνα;

Πολλά σημεία του Δήμου μας έκαναν την εμφάνισή τους στην προχριστουγεννιάτικη εκπομπή! Έγιναν κάποια σύντομα πλάνα από τους 17 τρούλους του Αγίου Γεωργίου, το ρέμα των μύλων και τον «γαστρονομικό δρόμο» της Εβροστίνας, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει πεντανόστιμο μαγειρευτό φαγητό, παραδοσιακές λιχουδιές και φυσικά, ψητές πανδαισίες.

Στη συνέχεια, κάναμε μια βόλτα από το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας που θα βρει κανείς στο Ρέθι και παρακολουθήσαμε τις ιππικές περιπέτειες του Jerome Kaluta και του υπόλοιπου crew, οι οποίοι κατέβηκαν από το δρομάκι δίπλα στο «Φύση και Ον», ενώ παρακολουθήσαμε και πλάνα από τη «μικρή Τοσκάνη», που τη συνθέτουν οι αμπελώνες και το όμορφο εκκλησάκι της Παναγίας στον λόφο.

Τέλος, παρακολουθήσαμε τη συζήτηση ανάμεσα στον Jerome και τον κ. Άγγελο Μαλαχάτη, καλλιεργητή Κορινθιακής σταφίδας, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σήμερα και στο πώς είναι η ζωή στο χωριό. Στη συνέχεια, η εκπομπή έδειξε πλάνα από τον Φενεό και από τη λίμνη Δόξα.

Το ιστορικό της επικοινωνίας και η φιλοξενία στον Δήμο μας

Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα των εκπροσώπων της εταιρείας παραγωγής dotmov, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον Δήμο μας, βοηθήσαμε στην εύρεση των καταλυμάτων της ομάδας που έλαβε μέρος στα γυρίσματα, ενώ τους δώσαμε χρήσιμες πληροφορίες για τα must-visit της περιοχής. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν όλα σε ένα επεισόδιο, ωστόσο, είδαμε πολλά από αυτά για τα οποία συζητήσαμε στα τηλεοπτικά πλάνα.

Το συνεργείο έμεινε στον τόπο μας και χάρηκε τις άριστης ποιότητας υπηρεσίες, τις οποίες προσφέρουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας. Ελπίζουμε να τους φιλοξενήσουμε εκ νέου και να προβάλουμε ακόμη περισσότερες εικόνες από το Ξυλόκαστρο και την Ευρωστίνη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σύλλογο Τρικάλων «Trikala Network», στους ξενώνες «Σαλέ των Χρωμάτων», «Σαν παραμύθι», «Παλαιόκαστρο», στο «Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας», στους επιχειρηματίες της Ζάχολης, στην ταβέρνα «Πινακωτή» και σε όλους όσοι πρόθυμα βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης.

Για όσους δεν πρόλαβαν να δουν το επεισόδιο, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο στο Ertflix:  

https://www.ertflix.gr/vod/vod.328268-phtasame-13.