Skip to main content

Άδειες Λειτουργίας Κ.Υ.Ε - Επιχειρήσεων Παροχής Υ.Ε.

Στη λίστα παρακάτω μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις Άδειες Λειτουργίας Κ.Υ.Ε - Επιχειρήσεων Παροχής Υ.Ε.


  • Βεβαίωση Εγκατάστασης

    Για την λειτουργία  επιχείρησης Υ.Ε. απαιτείται «Βεβαίωση περί δυνατότητας ίδρυσης δραστηριότητας σε συγκεκριμένη θέση» που εκδίδεται από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου εντος 15 ημέρων από την αίτηση.

    Έντυπα:

    Επίσης καταβάλλεται άπαξ το παράβολο έκδοσης άδειας ίδρυσης Κ.Υ.  στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου.

    • 185,00€ Για την Πόλη του Ξυλοκάστρου
    • 75,00€ Για τις υπόλοιπες  Κοινότητες του Δήμου.
  • Γνωστοποίηση

     (διαθέσιμη μέσω notifybusiness.gov.gr)

    Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κεφαλαίου Ζ' του Ν.4442/16 (άρθρα 27-38), πλην των κέντρων διασκέδασης, υπάγονται στο καθεστώς γνωστοποίησης.

    H Γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με κωδικούς TAXIS στην ιστοσελίδα www.notifybusiness.gov.gr όταν μια οικονομική δραστηριότητα, που πληροί τις νόμιμες απαιτήσεις λειτουργίας της εγκατάστασης, είναι καθόλα έτοιμη να ξεκινήσει τη δραστηριότητά της.

    Προϋπόθεση για την υποβολή γνωστοποίησης λειτουργίας ΚΥΕ ή θεάτρου ή κινηματογράφου είναι η μη ύπαρξη, εις βάρους του ενδιαφερομένου, βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους.

    Ενημερωτικό έντυπο:

  • Μεταβολή Γνωστοποίησης

     (διαθέσιμη μέσω notifybusiness.gov.gr)

    Η γνωστοποίηση μεταβάλλεται εφόσον επέλθουν αλλαγές στα στοιχεία της αρχικής γνωστοποίησης, στην περίπτωση παύσης λειτουργίας της επιχείρησης , στην περίπτωση μεταβολής των στοιχείων της δραστηριότητας και στην περίπτωση αλλαγής του φορέα δραστηριότητας (μεταβίβαση κλπ).

    Η μεταβολή γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με κωδικούς TAXIS στην ιστοσελίδα www.notifybusiness.gov.gr

  • Άδεια Μουσικής

    Η άδεια μουσικής εμπεριέχεται στην γνωστοποίηση, ο Δήμος χορηγεί μόνο άδεια παράτασης ωραριου μουσικής σύμφωνα τις ισχύουσες κανονιστικές αποφάσεις.

    Έντυπο: