Skip to main content

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ "Ο ΣΥΘΑΣ"

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξυλοκάστρου "Ο ΣΥΘΑΣ", ιδρύθηκε το 1998, ύστερα από την ανάγκη των παικτών να γίνει μια πιο οργανωμένη προσέγγιση στο άθλημα. Από τότε και μέχρι σήμερα, γίνεται μια πολύ καλή και συστηματική προσπάθεια, προκειμένου το άθλημα να διαδοθεί στην περιοχή. Τον Σεπτέμβριο του 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο άλλαξε και ευελπιστεί να συνεχίσει με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς, τη συστηματική διάδοση του αθλήματος, καθώς και την προβολή της πόλης μέσα από το άθλημα αυτό. Οι προπονήσεις του ομίλου, γίνονται στα γήπεδα τένις στην περιοχή της μαρίνας Ξυλοκάστρου και δίπλα από τον ποταμό Σύθα, απ' όπου και το όνομα του ομίλου. Ο Όμιλος είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Οι εγκαταστάσεις αποτελούνται από 4 ηλεκτροφωτιζόμενα γήπεδα green - set , τα οποία κατασκευάστηκαν το 1992 τα πρώτα δύο και το 1996 τα άλλα δύο και ανήκουν στο Δήμο Ξυλοκάστρου. Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο όμιλος τα χρησιμοποιεί για σκοπούς προπονήσεων και άθλησης των μελών του, όλες τις μέρες και συγκεκριμένες ώρες χειμώνα-καλοκαίρι.

ΜΕΛΗ-ΠΑΙΔΙΑ
Ο όμιλος έχει συνολικά 30 αθλούμενα μέλη, περίπου 15 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες, καθώς και 30-50 παιδιά που ενδιαφέρονται να μάθουν τένις. Οι ηλικίες των παιδιών είναι από 7 χρονών ως και 18.
Σκοπός του ομίλου είναι η καλλιέργεια και η διάδοση του αθλήματος στην περιοχή, καθώς και η βοήθεια στα παιδιά που θέλουν να προπονηθούν πιο συστηματικά και να κάνουν πρωταθλητισμό. Επίσης, προσπαθούμε να στέλνουμε τους αθλητές μας σε αγώνες, ώστε να εντρυφήσουν καλύτερα στο άθλημα, καθώς και να γνωρίσουν και άλλες περιοχές και άλλους αθλητές.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξυλοκάστρου διοργανώνει επί 27 συνεχή χρόνια, το Οpen Τουρνουά Τένις Ξυλοκάστρου, το οποίο και έχει αποκτήσει πολύ καλή φήμη ανά το πανελλήνιο, αφού κάθε χρόνο προσελκύει παίκτες απ' όλη την Ελλάδα. Γίνεται κάθε χρόνο, περίπου την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Και φέτος έγινε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχές που έφτασαν περίπου τις 80. Εκτός από το ετήσιο εαρινό open τουρνουά, κάθε καλοκαίρι διεξάγεται και junior τουρνουά για τους μικρούς παίκτες του Ομίλου. Τέλος, ο Όμιλος με τη συνεργασία της ΣΤ' Ένωσης Πελοποννήσου διοργανώνει Ε3 Ενωσιακά τουρνουά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στα οποία συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξυλοκάστρου "Ο ΣΥΘΑΣ", έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Βοϊδήλα Σοφία
Αντιπρόεδρος: Δημοπούλου Γεωργία
Γενικός Γραμματέας: Κατσαούνη Φωτεινή
Ταμίας: Κριεζίου Δημήτρης
Γενικός Αρχηγός (Έφορος): Αναστασόπουλος Ματθαίος
Μέλη: Τρίμη Αργυρώ.

Διεύθυνση Αλληλογραφίας: Ι. Ιωάννου 161 Τ. Κ. 20400 Ξυλοκαστρο
Ηλεκτρονική διεύθυνση Αλληλογραφίας: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6957835445
Ηλεκτρονική σελίδα: www.oaxylokastrou.gr
Fb.: ΟΑΞ "Ο ΣΥΘΑΣ"-Όμιλος Αντισφαίρισης Ξυλοκαστρου