Skip to main content

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΥΛΟΣ"

Η Μικτή 4φωνη Χορωδία του Μουσικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου "Ο ΑΥΛΟΣ" ιδρύθηκε το 1994. Αποτελείται από 36 άτομα, 26 γυναίκες και 10 άνδρες και τελεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου-καθηγητή μουσικής κ. Θεμιστοκλή Δράμη. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ σε διάφορες ελληνικές πόλεις, όπως: Θήβα, Σαλαμίνα, Λευκάδα, Άργος, Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κάρυστο και έχει πραγματοποιήσει ποικίλες εμφανίσεις στο ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, σε άλλες πόλεις της Κορινθίας (Άσσο, Τενέα) καθώς και σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς.

Σημαντικές εμφανίσεις της χορωδίας ήταν προς τιμήν Φιλανδών φιλελλήλων επισκεπτών, κατά την αδελφοποίηση του Ξυλοκάστρου με την πόλη Trois Pont του Βελγίου και στο Συνέδριο Ρομποτικής Πανεπιστημίου Πατρών, ενώπιον 500 καθηγητών Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο. Η χορωδία όμως, έχει κάνει εμφανίσεις σε πόλεις του Βελγίου και στο Παρίσι. Εκτός από τα παραπάνω, η χορωδία ψάλλει κάθε χρόνο τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής στους ναούς του Ξυλοκάστρου.

Τον Μάιο του 2003 "O ΑΥΛΟΣ" οργάνωσε την 1η Χορωδιακή Συνάντηση στο Ξυλόκαστρο με επιτυχία. Το ρεπερτόριο της χορωδίας, περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα ξένων κλασικών δημιουργών, χορωδιακά έργα και τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια σε χορωδιακή επεξεργασία, καθώς και καντάδες.