Skip to main content

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα γιορτάστηκε χθες στον Δήμο μας, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

29 Οκτωβρίου 2021

Στο Ξυλόκαστρο, τελέστηκε Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίου με την συμμετοχή του  Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του τόπου.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων παρουσία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, κ.  Βλασίου Τσιώτου, του Βουλευτή «Σύριζα» Ν. Κορινθίας, κ. Γιώργου Ψυχογιού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαου Λάσκου, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σπύρου Καραβά, , του Προέδρου της  τοπικής κοινότητας Ξυλοκάστρου, κ. Νικόλαου Χαβέλη,  των  Αντιδημάρχων, κ. Ελίνας Μενούνου, κ. Σπύρου Αποστολόπουλου, κ. Αναστάσιου Λόντου, μελών του δημοτικού Συμβουλίου, του  Γενικού Γραμματέα κ. Θεόδωρου Μπακώλη, Εκπροσώπων της  Αστυνομικής Αρχής, Εφέδρων Αξιωματικών, Σωματείων – Συλλόγων, των Διευθυντών και καθηγητών των σχολείων ,των  σημαιοφόρων, καθώς και πλήθους συμπολιτών.

Την εκφώνηση του   Πανηγυρικού της Ημέρας , έκαναν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου, Αλέξανδρος Ζαφείρης και Αργυρώ Ζαφειροπούλου. Ακολούθως, έγινε κατάθεση στεφάνων και ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από την Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου.

Ο εορτασμός , ολοκληρώθηκε με παρέλαση των σχολείων ,συλλόγων και σωματείων, προπορευόμενης της Φιλαρμονικής, επί της Π. Τσαλδάρη,  από το Μνημείο των ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου.

Στο Δερβένι τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν ο καθ' ύλην Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Γιάννης Ροδόπουλος, οι Δ/ντές των σχολείων, εκπρόσωποι από Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, Σωματεία και Συλλόγους κλπ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας για την 28η Οκτωβρίου εκφώνησε η καθηγήτρια Γυμνασίου Δερβενίου κ. Φάκου Αικατερίνη.

Μετά την δοξολογία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων , ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.

Ακολούθησε η παρέλαση, προπορευόμενης της Φιλαρμονικής, καθώς και των μαθητών των Σχολείων του Δερβενίου παρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.

Κατά την έναρξη της παρέλασης η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου παιάνισε το πατριωτικό εμβατήριο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ" σκορπώντας ενθουσιασμό και ρίγη συγκίνησης στον κόσμο καταχειροκροτούμενη.

Ευχαριστούμε θερμά τις Φιλαρμονικές Δερβενίου και Ξυλοκάστρου, τους τελετάρχες κ. Σοφία Φιλιππάκη και κ. Καϊτσα Κωνσταντίνο, καθώς και την κ. Έφη Ναστάτου για την παρουσίαση της παρέλασης και την εκφώνηση στο Ηρώων στο Ξυλόκαστρο.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα