Απογραφή 2021 ΕΛΣΤΑΤ: Πως γίνεται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής – Οδηγίες για την αυτοαπογραφή

19 Νοέμβριος 2021

Συμμετέχουμε στην ΑΠΟΓΡΑΦΗ, στηρίζουμε τον τόπο μας

Ξεκίνησε η απογραφή 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ με 60.000 απογραφείς να μοιράζουν σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα επιστολές με το μοναδικό “Κωδικό Απογραφής” προκειμένου να μπορεί να γίνει η ηλεκτρονική απογραφή ή αλλιώς αυτοαπογραφή.

Η απογραφή επηρεάζει καθοριστικά:

Τις χρηματοδοτήσεις από Εθνικά, Περιφερειακά και Ευρωπαϊκά προγράμματα
Τις κρατικές επιχορηγήσεις κάθε Δήμου

Η απογραφή μπορεί να γίνει:

Ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας το μοναδικό κωδικό της ΕΛ.ΣΤΑΤ για κάθε κατοικία
Με προσωπική συνέντευξη μέσω τηλεφώνου
Με επίσκεψη του απογραφέα στην κατοικία σας και τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου

Πως γίνεται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής η Απογραφή 2021 – Κωδικός Απογραφής

Σημειώνεται ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουν διανεμηθεί φάκελοι με τον μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

APOGRAFI000-1024x576

Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr “Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021”, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό “Κωδικό Απογραφής” και τους κωδικούς taxisnet ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του.

Πρέπει να φυλάξετε τον “Κωδικό Απογραφής” μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022 για την περίπτωση που χρειαστούν διευκρινίσεις από την ΕΛΣΤΑΤ.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσετε να κάνετε αυτοαπογραφή ή το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που υποβάλατε δεν είναι πλήρως συμπληρωμένο, ο/η Απογραφέας της περιοχής σας θα σας επισκεφθεί μετά τις 27 Νοεμβρίου 2021 προκειμένου να σας απογράψει με τον παραδοσιακό τρόπο, με έντυπο ερωτηματολόγιο.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες στον οδηγό βήμα προς βήμα που ακολουθεί.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα