Skip to main content

Σχολική Ανακύκλωση στο Δήμο μας (Τελικά Αποτελέσματα)

25 Μαΐου 2022

«Αναλαμβάνω Δράση» και…συνεχίζω πολύ δυναμικά!!!

Η συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα σχολικής ανακύκλωσης ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ. Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξαν!!!

Κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, πραγματοποιούσαμε συλλογή και ζύγιση των ανακυκλώσιμων υλικών από τα πέντε Δημοτικά Σχολεία που συμμετείχαν.

Δείτε τις τελικές συνολικές ποσότητες που συνέλλεξαν τα παιδιά του Δήμου μας μέχρι και τις 1/6/2022.

Παρακολουθήσετε την πρόοδο της δράσης ανά σχολείο στο ακόλουθο διάγραμμα
(Πατώντας στα κουμπιά Πλαστικό - Χαρτί - Μέταλλο βλέπετε τις ποσότητες ανά ροή):

 

Περισσότερες Πληροφορίες για τη Δράση

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα διοργανώνουν την άνοιξη του 2022 πιλοτική δράση με τίτλο «Ανακύκλωση – Αναλαμβάνω Δράση».
Στη δράση αυτή θα συμμετέχουν πιλοτικά πέντε δημοτικά σχολεία του Δήμου τα οποία είναι τα: 1ο, 2ο  και 3ο Δημοτικά Σχολεία Ξυλοκάστρου, Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου και Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου.
Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών γωνιών ανακύκλωσης στους χώρους των σχολείων με την τοποθέτηση κάδων ξεχωριστών υλικών κατά τη μέθοδο ανακύκλωσης «Διαλογή στην Πηγή».
Οι κάδοι αφορούν τρία διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης τα οποία είναι αυτά του χαρτιού (μπλε κάδος), του πλαστικού (κίτρινος κάδος) και του μετάλλου(κόκκινος κάδος).


Γιατί Διαλογή στην Πηγή;
Η συλλογική εμπειρία της Ευρώπης μετά από πολλά χρόνια δοκιμών και συγκρίσεων κατέδειξε ότι η ανακύκλωση είναι αποδοτικότερη όταν διαχωριστούν αρχικά τα υλικά στην πηγή από τον πολίτη.
Άλλες προσεγγίσεις ανακύκλωσης αποδείχτηκαν ακριβές ή ανεπαρκείς λόγω κακής ποιότητας των ανακτώμενων υλικών μετά τη διαλογή τους, γιατί είχε προηγηθεί η ανάμειξη των ανακυκλώσιμων υλικών από τους πολίτες και με οργανικά απορρίμματα (απορρίμματα κουζίνας).


Στόχος της Δράσης.
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των οικογενειών τους στο ζήτημα της ανακύκλωσης με τη δράση αυτή στοχεύει πρωταρχικά στη μείωση του όγκου των οικιακών απορριμμάτων, αφενός για την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, αφετέρου διότι το κόστος της επεξεργασίας των απορριμμάτων μέσω της Κεντρικής Διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία ήδη έχουμε ενταχθεί ως Δήμος, θα πολλαπλασιαστεί με τελικό αποδέκτη τον δημότη.
Δεύτερος και σημαντικότερος στόχος της δράσης είναι η ενεργή συμμετοχή του δήμου στην κυκλική οικονομία καθώς κάθε ανακυκλώσιμο υλικό αποτελεί από μόνο του πρώτη ύλη για την κατασκευή κάποιου νέου απαραίτητου προϊόντος με αποτέλεσμα τη μείωση της ανάγκης εξεύρεσης πρώτων υλών που συνήθως είναι μη ανανεώσιμες.

Ο Δήμος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει τις εταιρείες Ecorap A.E.  για τη δωρεάν μεταφορά και επεξεργασία των ανακυκλώσιμων υλικών και El Pack για την παροχή των ειδικών κάδων ανακύκλωσης.

Η πιλοτική δράση ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαίου 2022.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2743360201 και 2743360259 ή μέσω email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Για την πρόοδο της δράσης κάθε σχολείου θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα