Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στη Fürth

08 Αυγούστου 2022

Στο πλαίσιο της γνωριμίας και σύσφιξης των σχέσεων, η Δημοτική αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, επισκέφτηκε στο τέλος Ιουλίου, κατόπιν πολλών προσκλήσεων, την αδελφοποιημένη  γερμανική πόλη Fürth.

Η επίσκεψη είχε στόχο, εκτός από την ανανέωση σχέσεων των δύο πόλεων -κάτι που λόγω της πανδημίας, διατηρήθηκε σε επίπεδο αλληλογραφίας μόνο- και την μελλοντική συνεργασία στο επίπεδο του τουρισμού και του πολιτισμού.

Η αποστολή από τον Δήμο μας αποτελείτο από τον Δήμαρχο Βλάσιο Τσιώτο, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ελίνα Μενούνου, τον Γ.Γ. του Δήμου Θεόδωρο Μπακώλη, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΞΕ Παναγιώτη Καλύβα, την πρόεδρο του Συλλόγου "ΟΙ  ΦΙΛΟΙ της ΦΥΡΤ" Ράλλη Χριστίνας καθώς και την Γερμανίδα μεταφράστρια  καθηγήτρια Γερμανικών Ines Kaffee, της οποίας η βοήθεια ήταν πολύτιμη, όσον αφορά την επικοινωνία και μετάφραση της Γερμανικής γλώσσας και αντίστοιχα της  Ελληνικής εκεί.

Η υποδοχή ήταν άριστη και η φιλοξενία άψογη, με πλήρες πρόγραμμα και ουσιαστικές συναντήσεις.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Fürth μεταξύ των Δημάρχων Dr. Thomas Jung και Βλαση Τσιώτου, παρουσία Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, κατά την οποία, έγινε ανταλλαγή δώρων, συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τους δύο Δήμους, ανοίχτηκαν δρόμοι και πολιτικές για μελλοντικές συνεργασίες  και προβλήθηκε βίντεο που παρουσίαζε τα αξιοθέατα και τους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου μας.

Επίσης, από τις δύο πλευρές τονίστηκε η αναγκαιότητα  ανανέωσης των συλλόγων «Φίλοι της Φυρτ» και «Φίλοι του Ξυλοκάστρου» με νέα άτομα έχοντας κύριο σκοπό την βιωσιμότητα της αδελφοποίησης και στο μέλλον.

Σε επίσκεψη -ξενάγηση στη Μουσική Σχολή του Furth έγιναν τα πρώτα βήματα ανταλλαγής πολιτιστικών δράσεων.

Προέκυψαν σημαντικές συνεργασίες, μια εκ των οποίων είναι η επίσκεψη 10 μαθητών της μουσικής Σχολής της Φυρτ, ο οποίοι κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα  Μουσικής ,τον Ιούνιο του 2023, θα πραγματοποιήσουν συναυλία από κοινού με μαθητές του Ωδείου Ευρωστίνης και των δύο Φιλαρμονικών του Δήμου μας. Με την συμφωνία αυτή, επισφραγίζεται η συνέχεια της φιλίας αλλά και η κοινή αγάπη μας για τη μουσική.

Εξαιρετική συγκυρία, η  γνωριμία μας με την Δήμαρχο Lorraine Cammeron της πόλεως Paisley της Σκωτίας , (αδελφοποιημένη πόλη με την Φυρτ), με την οποία υπήρξε εποικοδομητική προσέγγιση τουριστικής συνεργασίας.

Το ταξίδι τόνωσε την φιλία των δύο πόλεων , και την συνέχεια της συνεργασίας μας σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα μιας αδελφοποίησης ,η προσέγγιση πόλεων ή Δήμων που επιδιώκουν να λειτουργήσουν με προοπτική τέτοια , προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους και να αναπτύσσουν μεταξύ τους ολοένα στενότερους δεσμούς φιλίας.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα