Skip to main content

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι

01 Νοεμβρίου 2022

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι για την επέτειο του "ΟΧΙ"!

ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Στο Δερβένι στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν ο καθ' ύλην Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας και δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Καραβάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Γιάννης Ροδόπουλος, οι Δ/ντές των σχολείων, εκπρόσωποι από Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, Σωματεία & Συλλόγους κλπ.

Μετά την δοξολογία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων , ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.

Ακολούθησε η παρέλαση, προπορευομενης της Φιλαρμονικής, καθώς και των μαθητών των Σχολείων του Δερβενίου παρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου παιάνισε τα πατριωτικά εμβατήρια "Ο ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" και "ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ" σκορπώντας ενθουσιασμό και ρίγη συγκίνησης στον κόσμο καταχειροκροτούμενη.

ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Στο Ξυλόκαστρο η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου. Η Δημοτική Φιλαρμονική εκτός από τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο που παίχτηκε στο Ηρώον, έπαιξε επίσης τα Πατριωτικά Εμβατήρια "Πυροβολικό" και "Μακεδονία Ξακουστή", υπό τη διεύθυνση της Αρχιμουσικού Μιρένας Βαβαρέτου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα