Skip to main content

Το Λαογραφικό μουσείο στο Καμάρι ζωντανεύει

30 Νοεμβρίου 2022

Με στόχο την διαφύλαξη και αξιοποίηση του «πολιτιστικού αποθέματος» του τόπου μας, η Δημοτική αρχή σε συνεργασία με τα σχολεία υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, στο Λαογραφικό Μουσείο στο Καμάρι.

Με αυτή την δράση επιχειρούμε το μουσείο από έναν άψυχο χώρο , να μεταμορφωθεί σε ζωντανό οργανισμό. Tην Τρίτη 22/11, η Αντιδήμαρχος κυρία Ελίνα Μενούνου υποδέχθηκε στο μουσείο τα παιδιά της Γ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου όπως και τις Γ' και Δ' τάξεις Δημοτικού Καμαριου και πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο ενθουσίασε τους μαθητές.

Τους διηγήθηκε ιστορίες των αντικειμένων τα οποία ως στοιχεία πολιτισμού, μεταφέρουν ιδέες, συνήθειες, αξίες, πληροφορίες για το άτομο ή το κοινωνικό σύνολο που τα χρησιμοποίησε.

Το βιωματικό εργαστήρι υφαντικής που ακολούθησε, συμπλήρωσε το νοερό ταξίδι στα χρόνια των προπαππούδων και των προγιαγιάδων τους.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα