Skip to main content

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

13 Ιανουαρίου 2023

Σύσκεψη μεταξύ αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου, στην οποία μετείχε ο Δήμαρχος κ. Βλάσιος Τσιώτος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη αναζητήθηκαν τρόποι υποστήριξης της οικογένειας της εργαζόμενης στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, η οποία έχασε τη ζωή της εν ώρα υπηρεσίας, με τον Περιφερειάρχη να τηρεί τη σχετική  δέσμευση που είχε κάνει προς την οικογένεια της θανούσης πριν λίγες  μέρες, όταν παρέστη στην νεκρώσιμη ακολουθία.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι της οικογένειας της άτυχης εργαζόμενης, αποφασίστηκε να στηριχθεί η συγκεκριμένη  οικογένεια και ειδικότερα τα πέντε ορφανά παιδιά, τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά.

«Σήμερα είμαστε εδώ, τόνισε ο Περιφερειάρχης, για να αθροίσουμε  δυνάμεις ώστε να υποστηρίξουμε την οικογένεια, κυρίως τα ανήλικα παιδιά. Ο Δήμος, η κοινωνία του Ξυλοκάστρου, αλλά και η Περιφέρεια.

Η Αυτοδιοίκηση είναι παρούσα σε αυτό το τραγικό γεγονός και δεν στέκομαι στο γραφειοκρατικό μέρος, στέκομαι στην ουσία της τραγωδίας, στην απώλεια ενός ανθρώπου».

Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι σε 20 μέρες θα επισκεφθεί εκ νέου το Ξυλόκαστρο για να διαπιστώσει την εξέλιξη εφαρμογής των αποφάσεων που πάρθηκαν.

Επίσης αποφασίστηκε, με αφορμή το γεγονός των δεκάδων ατυχημάτων με θύματα εργάτες καθαριότητας των Δήμων, να ζητηθεί η λήψη μέτρων προστασίας, ενώ η Περιφέρεια από την πλευρά της θα προωθήσει τη λήψη απόφασης, να μην τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, παράλληλα θα ενισχύσει με εμφατικό τρόπο την σήμανση κάθετη και οριζόντια καθ’ όλο  το μήκος της παλαιάς Εθνικής Οδού από Κόρινθο ως το Δερβένι.

Παρόντες στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου, ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κορινθίας κ. Χάρης Βυτινιώτης, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Τάσος Γκιολής, Αθλητισμού και Ενέργειας κ. Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη σε θέματα Πολιτισμού Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αθηνά Κόρκα, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των προνοιακών δομών της Περιφέρειας, τόσο της έδρας, όσο και της Π.Ε. Κορινθίας, η Διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς επίσης στελέχη  και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.  

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα