Skip to main content

Εορτασμός της 25ης επετείου αδελφοποίησης Γυμνασίων Fürth & Ξυλοκάστρου

22 Μαρτίου 2023

Εορτασμός της 25ης επετείου αδελφοποίησης του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου με το Γυμνάσιο Ερρίκος Σλήμαν της Fürth

Το Σάββατο 18 Μαρτίου γιορτάσαμε την επέτειο της αδελφοποίησης του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου με το Γυμνάσιο Ερρίκος Σλήμαν της Fürth, η οποία ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια.
Το 1997 η αδελφοποίηση ξεκίνησε από την ανάγκη των σχολείων μας για ένα άνοιγμα στον κόσμο. 10 χρόνια μετά ακολούθησε η αδελφοποίηση των πόλεων μας, η οποία επισφράγισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που μας ενώνουν.
Η εορταστική βραδιά πλαισιώθηκε με παλιούς φίλους από τη Γερμανία, καθώς την ίδια ημέρα και ώρα γιόρτασαν και στη Fürth, δίνοντας την ευκαιρία σε παλιούς γνώριμους να επικοινωνήσουν διαδικτυακά μετά από πολλά χρόνια.
Η βραδιά ήταν γεμάτη με φωτογραφίες, όμορφες αναμνήσεις και στο τέλος της εκδήλωσης οι νέοι μαθητές μας γεύτηκαν εδέσματα της γερμανικής κουζίνας, ενώ αντίστοιχα τα παιδιά της Fürth της ελληνικής.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μετά από μία περίοδο αδράνειας λόγω της πανδημίας, έχουμε επανέλθει στους ρυθμούς μας, δίνοντας και πάλι ευκαιρίες σε παιδιά των σχολείων μας να ανταλλάσσουν εμπειρίες, εμπλουτίζοντας με νέα βιώματα την μαθητική τους ζωή.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα