Skip to main content

Μαθητικές παρελάσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

29 Μαρτίου 2023

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι δύο μαθητικές παρελάσεις στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, για να τιμηθεί η Εθνική μας Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι αντίστοιχα.

Το πρωί στις 10.00 τελέστηκε επίσημη δοξολογία στους ιερούς ναούς των δύο πόλεων, Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου και Αγίου Ιωάννου Δερβενίου, παρουσία αρχών του τόπου.

Μετά τη  δοξολογία  εψάλη επιμνημόσυνη  δέηση  στα Μνημεία των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τις  Φιλαρμονικές του Δήμου μας (Ξυλοκάστρου και Δερβενίου).

Ακολούθησαν  παρελάσεις μαθητών Σχολείων και Συλλόγων, προπορευόμενων των δύο  Δημοτικών Φιλαρμονικών υπό τη διεύθυνση των αρχιμουσικών  κ.Παναγιώτη  Παναγάκου στο Δερβένι  και  κ. Μιρένας Βαβαρέτου στο Ξυλόκαστρο καθώς και αρκετών  Συλλόγων.

Κατά τη διάρκεια και των δύο παρελάσεων ακούστηκαν τα πατριωτικά εμβατήρια  «Μακεδονία ξακουστή» και «Πυροβολικό» , προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα