Skip to main content

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Στιγμές Ευτυχίας» - Αποτελέσματα

31 Μαρτίου 2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Στιγμές Ευτυχίας», σε συνεργασία με την πόλη Kfar Saba του Ισραήλ.

Η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 2012 και γιορτάζεται έκτοτε στις 20 Μαρτίου κάθε χρόνου. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια υπενθύμιση ότι το να είμαστε ευτυχισμένοι είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμά μας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ψυχική και σωματική μας υγεία.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ισραηλινο-Ελληνικού Δικτύου Πόλεων για τον Πολιτισμό και την Υγεία, για τον κοινό εορτασμό αυτής της ημέρας, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη πόλη Kfar Saba του Ισραήλ διενήργησε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Στιγμές Ευτυχίας».

Ερασιτέχνες, επαγγελματίες φωτογράφοι, άνθρωποι που ασχολούνται με την τέχνη της φωτογραφίας τόσο από το Ισραήλ όσο και από τον Δήμο μας, ανέδειξαν μέσα από τον φακό τους στιγμές ευτυχίας και χαράς της καθημερινότητας.

Συμμετοχές πραγματικά εμπνευσμένες, που διεισδύουν στον πυρήνα των ερεθισμάτων και των συναισθημάτων, ελκύουν με την ποικιλομορφία, τη λεπτομέρεια, την ομορφιά των κοινοτήτων και στις δυο χώρες, δίνοντας τη δυνατότητα για πολλαπλές αναγνώσεις και σχόλια πάνω στην ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για «στιγμές ευτυχίας».

Η Κριτική Επιτροπή κάθε χώρας, αξιολόγησε τις συμμετοχές με βάση τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την αποτύπωση της ευτυχίας στη φωτογραφία και οι νικήτριες συμμετοχές κάθε κατηγορίας θα λάβουν από μία Polaroid κάμερα.

Οι νικητές του διαγωνισμού:

Θεοδωρόπουλος Ορέστης 6-12 ετών (α΄ κατηγορία)
Πλιάκα Κατερίνα 12-18 (β' κατηγορία)
Τσουραπά Μπέττυ 18+ (γ' κατηγορία)

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαστήκαμε με το Ισραήλ για τη διοργάνωση αυτού του διαγωνισμού φωτογραφίας. Η ανταπόκριση που λάβαμε και από τις δύο χώρες ήταν μια απόδειξη της δύναμης της
τέχνης να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και να διαδίδει την ευτυχία», δήλωσε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που
μοιράστηκαν την ευτυχία τους μαζί μας και ελπίζουμε ότι οι συμμετοχές τους θα συνεχίσουν να εμπνέουν και άλλους να βρουν χαρά στα απλά πράγματα στη ζωή».

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στην πόλη Kfar Saba του Ισραήλ για την υποστήριξη και τη συνεργασία, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί ο διαγωνισμός αυτός με μεγάλη επιτυχία.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα