Skip to main content

Με μεγάλη επιτυχία συνόδευαν τον Επιτάφιο οι Φιλαρμονικές μας

24 Απριλίου 2023


Σε κλίμα κατάνυξης συνόδευσαν τον Επιτάφιο οι Δημοτικές Φιλαρμονικές Ξυλοκάστρου κι Ευρωστίνης την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής στους Ιερούς Ναούς Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου και Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Δερβένι, αντίστοιχα.

Η μουσική απόδοση των Φιλαρμονικών μας

Αναλυτικότερα, η Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου απέδωσε μουσικά τα Πένθιμα Εμβατήρια «Μεγάλη Παρασκευή» της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» και το «Marcia Funebre» του Σωτηρίου Κρητικού, υπό τη διεύθυνση της Αρχιμουσικού, κ. Μιρένας Βαβαρέτου.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, από την άλλη, συνόδευσε την περιφορά του Επιταφίου, με τους πένθιμους ήχους του «Αι γενεαί αι πάσαι», του «Jesus of Nazareth» του Maurice Jarre (σε διασκευή του Παναγιώτη Παναγάκου, μαέστρου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου) και «Ultimo Saluto», του Γεράσιμου Τούλιου. Οι Ιερές Ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως και η κορύφωση του Θείου δράματος αποδόθηκαν λειτουργούντος του εφημέριου του Ιερού Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Ευρωστίνης, πατρός Ιωάννη Γιαννακά.

Πλήθος κόσμου στους Ιερούς Ναούς – Αισθητή η παρουσία επισήμων

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου, καθώς γι’ ακόμη μια χρονιά μικροί και μεγάλοι έσπευσαν στην εκκλησία, για να ψάλουν και να προσευχηθούν υπό το φως των κεριών. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν στον Ιερό Ναό Δερβενίου οι κ.κ. Ανδρέας Καραβάς (Αντιδήμαρχος), Γιάννης Ροδόπουλος (Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου) και Σπύρος Καραβάς (επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης).

 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα