Skip to main content

«A surprise from Greece» - Τα τελικά αποτελέσματα από το φεστιβάλ Ιαπωνίας για την ταινία μας

24 Απριλίου 2023

Η ταινία «A surprise from Greece» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών τουριστικής προβολής και προώθησης του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και προκρίθηκε στον τελικό των φεστιβάλ τουριστικών ταινιών Ιαπωνίας «Japan's World Tourism Film Festival/ International Competition, JWTFF 2023» έλαβε πιστοποιητικό συμμετοχής ως μια από τις finalist του διαγωνισμού.

Η ταινία μας ήταν μια από τις 32 που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του διαγωνισμού, ανάμεσα σε 1.284 συμμετοχές συνολικά.

Οι θησαυροί του τόπου μας μέσα από μια χιουμοριστική περιπέτεια

Τους κεντρικούς ήρωες της αφήγησης αποτελεί μια οικογένεια που μάς έρχεται από το εξωτερικό και αναγκάζεται να παραμείνει στον τόπο μας, όταν το αυτοκίνητό της χαλάει.

Η ολιγοήμερη αυτή παραμονή στον τόπο μας, κάνει τους γονείς και τα δυο τους παιδιά να αγαπήσουν την περιοχή μέσα από τις εκδρομές, τη συναναστροφή με τους ντόπιους, την περιήγηση στα αξιοθέατα και το μοναδικό φαγητό που προσφέρεται τόσο δίπλα στη θάλασσα, όσο και στα ορεινά μας χωριά.

Μέσα από τη χιουμοριστική αυτή περιπέτεια, το ευρύ κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα το Ξυλόκαστρο, την Ευρωστίνη και τα χωριά μας, ενώ απώτερος στόχος αποτελεί η μετατροπή των θεατών αυτών σε επισκέπτες της περιοχής.

«Είναι μεγάλη επιτυχία», αναφέρει ο σκηνοθέτης


Οι μαγευτικές εικόνες του Δήμου μας ταξίδεψαν μέχρι την Ιαπωνία και προκρίθηκαν ανάμεσα σε τόσες αξιόλογες ταινίες.

«Τελικά δεν πήραμε βραβείο, αλλά μόνο που προκριθήκαμε στον τελικό, είναι μεγάλη επιτυχία», τονίζει ο κ. Κώστας Αρβανιτάκης, σκηνοθέτης και δημιουργός της «A surprise from Greece».

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία έχει προκριθεί και στον τελικό του φεστιβάλ ταινιών τουριστικού περιεχομένου «The Global Tourism Film Festival (GTFF), 2023» που φιλοξένησε φέτος ο Καναδάς. Τα αποτελέσματα από τον εν λόγω διαγωνισμό δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

 

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα