Skip to main content

Η «ΠελοπόνηSOS» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή που βιώνει το περιβάλλον

05 Μαΐου 2023

Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών «ΠελοπόννηSOS» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την απειλή που αντιμετωπίζει το φυσικό, πολιτιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Πελοποννήσου από την εγκατάσταση και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική, καθώς στο πλευρό της στέκονται διάφοροι σύλλογοι και σωματεία που συμμερίζονται τη σημαντικότητα των ζητημάτων και των προβληματισμών που θέτει η ΠελοπόννηSOS για το περιβάλλον.

Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, το Δίκτυο Φορέων και πολιτών δημιούργησε ένα βίντεο στο YouTube που λαμβάνει ήδη μεγάλες διαστάσεις, καθώς εξαπλώνεται σε διάφορες ιστοσελίδες αλλά και στα social media. Για την καλύτερη εξάπλωση του μηνύματος έχει γίνει και υποτιτλισμός στην αγγλική γλώσσα.

Ο σύνδεσμος δεν είναι ακόμη ενεργός στο YouTube, ωστόσο μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ:

 


«Είμαστε σε πόλεμο με τη φύση. Αν νικήσουμε, χαθήκαμε»


Το βίντεο θα συνοδεύεται από τις πηγές που τεκμηριώνουν την εγκυρότητα των όσων αναφέρονται στο YouTube.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικότερες πληροφορίες εδώ: https://docs.google.com/document/d/1RL_rw-6wNSp3xuYNJbtHdJ8J3qNr3IrZr-KVS0JwfeY/edit?usp=sharing

Όπως τονίζει η ΠελοπόννηSOS, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην περιφέρειά μας αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για να τονίσουν τη σημαντικότητα του προβλήματος, δανείζονται τη φράση του αστροφυσικού Hubert Reeves, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «Είμαστε σε πόλεμο με τη φύση. Αν νικήσουμε, χαθήκαμε».

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα