Skip to main content

Η SBMT Racing Team του Λυκείου Ξυλοκάστρου γύρισε στην Ιθάκη της!

21 Σεπτεμβρίου 2023

Η ομάδα μας, η SBMT racing team του Λυκείου Ξυλοκάστρου, επέστρεψε σπίτι της. Πρόκειται για τους μαθητές που ταξίδεψαν στη Σιγκαπούρη, συνενώθηκαν με την ομάδα MACH1 της Σχολής Μωραΐτη (όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς) και όλοι μαζί, έλαβαν μέρος ως VELA RACING TEAM, στον διεθνή διαγωνισμό Επιστήμης και Τεχνολογίας (STEM) F1 in schools που πραγματοποιήθηκε από τις 8 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η VELA racing team κατείχε το τέταρτο ταχύτερο αμάξι στον κόσμο, ωστόσο, ένα τεχνικό λάθος στην κατασκευή του, στοίχισε τη συμμετοχή της ομάδας στα knock outs κι έτσι, δεν είχε την ευκαιρία να τα «δώσει όλα». Παρά την αστοχία αυτή όμως, συγκαταλέγηκε στις πιο… σβέλτες ομάδες του διαγωνισμού!

 

Γνωριμία με την ομάδα μας

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος πολλά σχολεία, από διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Η δική μας ομάδα στελεχώθηκε από 8 μαθητές και 3 καθηγήτριες (Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Λευτέρης Ηλίας, Γιώργος Καψής, Δημήτρης Κορδαλής, Αργύρης Μουρίκης, Γιάννης Παπαχριστόπουλος, Κωνσταντίνος Σπηλιώτης, Γιώργος Φίλης και Αντωνία Αράπογλου, Ρόη Παπαριστείδη και Μαρία Χαραλάμπη).

Ο Δήμος μας σε περίοπτη θέση και η ομάδα μας να συστήνει τις ομορφιές μας

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ήταν ένας από τους σημαντικότερους χορηγούς της ομάδας, που με πολύ μεγάλη χαρά συνέβαλε ώστε το ταξίδι αυτό να πραγματοποιηθεί και τα παιδιά να διαγωνιστούν.

Το λογότυπο του Δήμου μας, βίντεο από την περιοχή μας αλλά και διαφημιστικά φυλλάδια που έδειχναν αρκετά από τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα βρίσκονταν στο περίπτερο της ομάδας και ήταν στη διάθεση των επισκεπτών. Παράλληλα, το «MUNICIPALITY OF XYLOKASTRO-EVROSTINI» φιγούραρε στις καθημερινές (jerseys) και τις επίσημες στολές (polo), στο διαγωνιστικό αυτοκίνητο αλλά και στο περίπτερο (pit).  

Επίσκεψη στο Δημαρχείο από εκπροσώπους της ομάδας

Σε ένδειξη ευχαριστιών προς τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, εκπρόσωποι της SBMT Racing Team, επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, τον Δήμαρχο κ. Βλάση Τσιώτο στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου και πρόσφεραν ένα δώρο που αγόρασαν τα ίδια τα παιδιά από τη Σιγκαπούρη!

Αφού τους ευχαρίστησε και άκουσε με ενδιαφέρον ιστορίες από την εμπειρία τους, ο κ. Β. Τσιώτος, έβγαλε φωτογραφίες μαζί τους, σε ευχάριστο κλίμα.

 

Ένας σύντομος απολογισμός του διαγωνισμού

Κάθε μαθητικό ταξίδι αποτελεί και μια μοναδική εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μακρινούς προορισμούς όπως είναι η Σιγκαπούρη, με κουλτούρες τόσο διαφορετικές από τη δική μας. Στον διαγωνισμό, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πολλά σχολεία, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενισχύσουν τη γνώση τους σχετικά με το πώς να διαχειρίζονται το άγχος των αγώνων.

Τους παρακολουθήσαμε live από τον σύνδεσμο που μετέδιδε τον αγώνα να κερνούν μαστίχες τους παρουσιαστές και τους αντιπάλους, γελάσαμε μαζί τους, νιώσαμε την αγωνία τους κι αισθανθήκαμε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά τους.

Ευχόμαστε νέα, εποικοδομητικά ταξίδια στους μαθητές και τις καθηγήτριες κι ελπίζουμε η SBMT Racing Team να συνεχίσει την ανοδική της πορεία!

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα