Skip to main content

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, Ξυλόκαστρο: 1η μέρα - Οι ταινίες που παίζουν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου

27 Οκτωβρίου 2023

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου κάνει πρεμιέρα στο Ξυλόκαστρο, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Ρίξε μια γρήγορη ματιά στις ταινίες που θα παρακολουθήσουμε και επίλεξε την αγαπημένη σου, για να την παρακολουθήσεις. Οι προβολές ξεκινούν στις 18:00 και θα είναι εντελώς δωρεάν.

Σε περιμένουμε στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός»!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 

18:00 - «Γράμμα στον Νικόλα», Χαρά Καμιναρά // 50’

Μέσα από αυτό το φίλμ που παίρνει τη μορφή οπτικοακουστικού γράμματος, αναδύεται η μαρτυρία μιας φωτογράφου προς το παιδί της. Διηγείται την εμπειρία της από το κατάστρωμα του διασωστικού πλοίου Ακουάριους στο κέντρο της Μεσογείου.

19:00«Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο», Αλεξάντρα Μαϊολέττι// 80’

Θεσσαλονίκη, υπό ναζιστική κατοχή. Το 96% του εβραϊκού πληθυσμού στέλνεται στο Άουσβιτς. Οι περιπέτειες, οι ελπίδες και τα όνειρα εννιά Εβραίων μαθητών του ιταλικού σχολείου Umberto Primo ζωντανεύουν. Η ταινία βασίζεται στο αρχείο που βρέθηκε από έναν Ιταλό καθηγητή και από μαρτυρίες των πρωταγωνιστών. Αναδημιουργώντας τις ιστορίες τους, αφηγούμαστε την ιστορία του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα.

20:30«Αποχαιρετισμός, η μνήμη του τόπου», Σταύρος Ψυλλάκης // 88’

«… Xιλιάδες αγωνιστές σε όλο τον κόσμο είχαν δώσει ό,τι είχαν για ένα σκοπό που, όπως πίστευαν, όπως έλεγαν, ήταν μεγαλύτερος από τους ίδιους, μα που τελικά αποδείχτηκε πως το μεγαλείο του ήταν αυτοί οι ίδιοι» (Κρις Μαρκέρ). Ο Γιάννης Λιονάκης, επικηρυγμένος αντάρτης 87 χρονών, σ’ ένα ταξίδι αποχαιρετισμού στον τόπο που καθόρισε τη ζωή του. 

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ - Ξυλόκαστρο

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα