Skip to main content

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ: Ημέρα 2- Οι ταινίες που παίζουν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου

29 Οκτωβρίου 2023

Ξημέρωσε Κυριακή 29 Οκτωβρίου και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου συνεχίζεται στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός»!

Μετά από την εντυπωσιακή πρεμιέρα που έγινε στο Ξυλόκαστρο χθες, σήμερα αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη ταινιομανία, με εκπληκτικά ντοκιμαντέρ που προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής μας!

Η έκπληξη της βραδιάς – Προβολή ταινίας και Συναυλία με τους πρωταγωνιστές

Η έκπληξη της βραδιάς είναι το Musicalement Autre (την υπόθεση του οποίου θα βρείτε παρακάτω), καθώς μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει συναυλία πιάνου και φλάουτου με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές!

Πάμε να δούμε αναλυτικότερα το πρόγραμμα;

🎬 18:00 – «Το άλλο μισό», Γιώργος Μουτάφης// 72’

Σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Άνθρωποι εν κινήσει. Αντιμετωπίζουν κινδύνους σε άγνωστα και αφιλόξενα μέρη. Για 15 χρόνια , ένας φωτορεπόρτερ γίνεται μάρτυρας στο ταξίδι των μεταναστών μέσα στα σκοτεινά σύνορα της Ευρώπης. Η ματαιότητα, ο θάνατος, η εξουθένωση από την ατέλειωτη πάλη, οι επαναπροωθήσεις απαρτίζουν ένα μεγάλο μέρος του έργου του Γιώργου Μουτάφη.

Η κάμερά του εμβαθύνει σε μη προσβάσιμα μέρη, καταγράφοντας τις ιστορίες προσώπων που τεντώνουν τα ανθρώπινα όρια, για να αποκαλύψουν ότι «το άλλο μισό» ζει.

🎬 19:30 – «Musicalamente Autre», Nicolas Moissakis// 91’

Το Musicalement Autre δείχνει την απίστευτη διαδρομή δύο εξαιρετικών μουσικών. Ο Ζαν Πιέρ Ντισέρ είναι αυτιστικός, σχιζοφρενής...και βιρτουόζος πιανίστας. Ο Ζωρζ Νικολαΐδης είναι φιλάνθρωπος, Διευθυντής Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, Διευθυντής Μουσικής Ακαδημίας στην περιοχή του Παρισιού και... λαμπρός φλαουτίστας.

Αυτό το ντοκιμαντέρ αφηγείται τον αγώνα του Ζωρζ να βγάλει τον Ζαν-Πιερ από μια περίοδο 27 χρόνων εγκλεισμού σε ψυχιατρεία και να τον βοηθήσει να επιστρέψει σε μια «κανονική» ζωή χάρη στη μουσική. Μέσα από τις πρόβες και μιας περιοδείας στη Νότια Γαλλία, ο Ζαν-Πιερ «απολαμβάνει τη νέα ελευθερία χάρη στη μουσική.

🎶 21:00 – Συναυλία // LIVE

Συναυλία με πιάνο και φλάουτο με τους Ζαν Πιέρ Ντισέρ και Ζωρζ Νικολαΐδη

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα