Skip to main content

25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών - Η επιστολή της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας

27 Νοεμβρίου 2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών που γιορτάστηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφαλά έστειλε επιστολή στους Δήμους, με σκοπό την ενημέρωσή μας για τα βήματα που το κράτος έχει κάνει σε σχέση με τη στήριξη της οικογένειας και την άμβλυνση των ανισοτήτων.

Η επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

  • Στο δίκτυο δομών που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και αποτελείται από 44 Συμβουλευτικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής και νομικής στήριξης αλλά κι εργασιακής συμβουλευτικής, καθώς και από 20 Ξενώνες Φιλοξενίας για γυναίκες και παιδιά, θύματα της βίας.
  • Στην τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 που λειτουργεί όλο το 24ωρο και είναι δωρεάν, με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς να στηρίζουν και να ενημερώνουν θύματα της έμφυλης βίας και τα οικεία τους πρόσωπα.
  • Στις νομοθετικές αλλαγές, που στόχο έχουν την καταπολέμηση της βίας.
  • Στο «κουμπί πανικού» που τέθηκε σε εφαρμογή για να βοηθά τις γυναίκες που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι η 25η Νοεμβρίου έχει αναδειχθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών και αποτελεί μια ευκαιρία για τη διάδοση των μηνυμάτων που εμπεριέχει η συγκεκριμένη ημέρα.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα