Skip to main content

Σύσκεψη Σχεδιασμού ΟΧΕ Περιφέρειας & Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Σικυωνίων, Νεμέας

25 Απριλίου 2024

Σύσκεψη με θέμα την ολοκλήρωση του σχεδιασμού των έργων Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Σικυωνίων και Νεμέας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γιώργος Σπίνος, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσης Τσιώτος, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος και ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Φρούσιος.

Πρόκειται για μια συνεργασία των τριών Δήμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σκοπό την υποβολή μιας ενιαίας πρότασης σημαντικών έργων και κοινωνικών δράσεων ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κάθε Δήμου, αλλά και στήριξης της  κοινωνικής συνοχής.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντάλλαξε απόψεις με τους Δημάρχους, ενημερώθηκε για την πρόοδο του σχεδιασμού και έθεσε τις προτεραιότητες στις κατευθύνσεις του πολιτισμού, της ενεργειακής εξοικονόμησης, των πράσινων παρεμβάσεων και της κοινωνικής μέριμνας.

Η ολοκληρωμένη Χωρική επένδυση των τριών Δήμων με χρηματοδότηση της τάξης των 15.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την αποτελεσματική συνεργασία Περιφέρειας-Δήμων και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ακόμη βραχίονα ανάπτυξης και προόδου των τοπικών κοινωνιών.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα