Skip to main content

Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας έργου για την αντιπυρική προστασία του Πευκιά

16 Ιουνίου 2014

Με την έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στη συνεδρίασή της 16/6, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημοπρασίας του έργου ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΕΥΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.

Θα ακολουθήσει η υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού με τον ανάδοχο, για ποσό 247.896,99€ χωρίς το ΦΠΑ, εντός του μηνός Ιουλίου τρέχοντος έτους και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου. Η διάρκεια εκτέλεσης ορίζεται σε 365 ημέρες από την υπογραφή του συμφωνητικού.

Με το έργο θα πραγματοποιηθούν δασοκομικοί χειρισμοί και καλλιεργητικές επεμβάσεις στο δάσος (όπως κλάδευση δένδρων, καθαρισμός παρεδάφιας βλάστησης, φύτευση πλατύφυλλων, φύτευση αρμυρικιών και μοσχοϊτιάς στο βόρειο τμήμα κ.α.), όπως επίσης επέκταση και βελτίωση του υφιστάμενου αντιπυρικού δικτύου (όπως αντικατάσταση εξαρτημάτων, προσθήκη πυροσβεστικών κρουνών, προσθήκη πυροσβεστικών φωλιών κ.α.), το οποίο με την πάροδο των ετών έχει υποστεί φθορές που χρήζουν βελτίωσης και συντήρησης.

Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο για την προστασία του δάσους από τον μεγαλύτερο κίνδυνο που το απειλεί, αυτόν της πυρκαγιάς.


Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά άρθρα