Skip to main content

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές στο Κιάτο, η εκδήλωση με θέμα: «Δυνατότητες Αγροτικής Ανάπτυξης στην Προγραμματική περίοδο 2014-2020».

Πότε

Που

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης παρευρέθηκε, την Τετάρτη 18/1/2017,μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Σικυωνίων κ. Σπ. Σταματόπουλου, σε Εκδήλωση με θέμα: «Δυνατότητες Αγροτικής Ανάπτυξης στην Προγραμματική περίοδο 2014-2020».

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπους Κασίμη ανέπτυξε τη «Στρατηγική της αγροτικής ανάπτυξης στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020», αναδεικνύοντας τις στοχεύσεις του νέου Π.Α.Α. που επικεντρώνουν -μεταξύ άλλων-στην απεξάρτηση των αγροτών από τις επιδοτήσεις και στη δημιουργία πρόσθετων εισοδηματικών πηγών.

Στη συνέχεια, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) του ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Νικόλαος Μανέτας παρουσίασε αναλυτικά τα «Επενδυτικά μέτρα του Π.Α.Α. 2014-2020».

Ακολούθως ο Συντονιστής του Τοπικού Προγράμματος (CLLD/Leader) της Βόρειας Πελοποννήσου (ΑΝΒΟΠΕ) κ. Γιώργος Κωστούρος ανέπτυξε τις Ευκαιρίες για την τοπική ανάπτυξη στην Κορινθία μέσω του Μέτρου «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/Leader)», που αφορά σε επενδύσεις, τόσο στον αμιγώς αγροτικό τομέα, όσο και στον αγροδιατροφικό/τουριστικό τομέα (τουριστικά καταλύματα, εστίαση, κ.α.).

Εκ της θεσμικής του θέσης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνης Κουρεμπές, ενημέρωσε τους παριστάμενους για το θέμα των αποζημιώσεων, για τις καταστροφές λόγω των ακραίων καιρικών φαινόμενων, που έπληξαν προσφάτως τη χώρα.

Στην καίρια παρέμβαση του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, αποτύπωσε αδρά τις εθνικές, αλλά και τοπικές διαστάσεις του αγροτικού προβλήματος στη χώρα και πρότεινε την άμεση προσαρμογή των προγραμμάτων στις πραγματικές ανάγκες της αγροτικής οικονομίας.

Καταλήγοντας, ανέδειξε ως μονόδρομο τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και την αλλαγή νοοτροπίας από πλευράς, τόσο των κυβερνήσεων και των υπηρεσιακών παραγόντων, όσο και των αγροτών. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει προοπτική για την αναστροφή του κλίματος, τη βιωσιμότητα και τη δυναμική ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Πότε

Πού

Άλλες εκδηλώσεις