Skip to main content

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στο Ζεμενό την Πέμπτη 18 Αυγούστου

Πότε

18 Αυγούστου 2022

Που

Ζεμενό

Εισιτήρια

Δωρεάν

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ετοιμάζεται να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα για να βρεθεί, με τις αποσκευές του, στο Ζεμενό Κορινθίας. Εκεί, στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, θα προβληθεί η πολυβραβευμένη και πάντα επίκαιρη ταινία του Δημήτρη Σπύρου «Ο Ψύλλος».

Την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, στις 20:30, με τη συνεργασία του Συλλόγου Ζεμενού Κορινθίας και την υποστήριξη της τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου Γυναικών.

«Ψύλλος» είναι η χειρόγραφη εφημερίδα που εκδίδει ένας δωδεκάχρονος μαθητής, σ’ ένα απομονωμένο χωριό της ορεινής Πελοποννήσου, τη δεκαετία του’60. Έναν από τους βασικούς ρόλους στην ταινία ερμηνεύει η εξαίρετη ηθοποιός, με καταγωγή από το Ζεμενό, Δήμητρα Χατούπη.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΟΥΠΗ

Η Μαρία Χατούπη, η οποία έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη και τους πρωτεργάτες του Συλλόγου Ζεμενού Κορινθίας, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς με το αγαπημένο της χωριό, τόπο καταγωγής του δασκάλου πατέρα της.

Παράλληλα, σαν άνθρωπος που ζούσε και κινείτο στον χώρο του πολιτισμού, συμμετείχε ενεργά και στήριζε τις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.

Πότε

18 Αυγούστου 2022

Πού

Ζεμενό

Εισιτήρια

Δωρεάν

Άλλες εκδηλώσεις