Skip to main content

Ο Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος συνεχίζει το ταξίδι του στο Ξυλόκαστρο

20 Σεπτεμβρίου 2022

Μετά από τις ιδιαίτερα επιτυχημένες πρώτες προβολές στην Καλαμάτα, ο Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος έρχεται στο Ξυλόκαστρο με την προβολή  βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρωστίνης –  Ξυλοκάστρου την Κυριακή 25/9 στις 8:30μμ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  

Ο Κινητός Ηλιακός Κινηματογράφος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια συγκυρία ενεργειακής κρίσης πηγαίνοντας την τέχνη του κινηματογράφου στα πιο μακρινά μέρη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, διοργανωτή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου σε συνεργασία με το εργαστήριο Smart Rue του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με υποστήριξη του ΑΔΜΗΕ.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου.

Περιλήψεις:

- Από το μπαλκόνι του Άρη Καπλανίδη (12')

Μια μεσήλικη γυναίκα παρατηρεί τον μικρόκοσμο μιας αθηναϊκής γειτονιάς από το μπαλκόνι της, με ανάμεικτες αντιδράσεις από όσους παρατηρεί ανελλιπώς· ώσπου φτάνει η στιγμή που η ίδια δεν είναι πια εκεί, κι έτσι αυτός ο μικρόκοσμος αλλάζει για πάντα.

- A Summer Place της Αλεξάνδρας Ματθαίου (21')

Το καλοκαίρι είναι η μόνιμη νοοτροπία στη Λεμεσό – μια το πάλαι ποτέ παραθαλάσσια πόλη της Κύπρου που έχει μετατραπεί σε ολιγαρχικό παράδεισο της Μεσογείου. Ως μέλος και θύμα του μετασχηματισμού αυτής της πόλης, μέσω της ιδιότητάς της ως στιλίστριας τροφίμων, η Τίνα έχει κατάθλιψη. Την ημέρα των γενεθλίων της είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τα πάντα, ώσπου μια ασυνήθιστη συνάντηση της αλλάζει τη ζωή.

- Brutalia, Days of Labour του Μανώλη Μαυρή (26')

Πανομοιότυπα κορίτσια ντυμένα με στρατιωτικά ρούχα εργάζονται κοπιωδώς. Μια μητριαρχική οικογένεια. Μια ολιγαρχική κοινωνία. Τι θα γινόταν αν αντικαθιστούσαμε τις μέλισσες με ανθρώπους;

- Δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα της Βαγγελιώς Σουμέλη (5')

Η Μαριαλένα μιλάει με την αδερφή της στο τηλέφωνο καθώς ετοιμάζονται να πάνε στην κηδεία της μητέρας τους.

- Motorway 65 της Εύης Καλογηροπούλου (15')

To Motorway 65 βρίσκεται στην άκρη της πόλης, μέσα στο αστικό βιομηχανικό περιβάλλον του Ασπρόπυργου, όπου ζουν πολλοί μετανάστες και πολλοί Ελληνοπόντιοι από τη Ρωσία. To Motorway 65 μοιάζει με μια διαδοχή μικρών εκρήξεων ζωής κατά μήκος του μεγάλου αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στην Αθήνα.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.