Skip to main content

Χρηματοδότηση Αρδευτικού Έργου Προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ στο Δυτικό Ξυλόκαστρο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

24 Φεβρουαρίου 2023

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πρότασης «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο» με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ. 

Όλες οι απαιτούμενες μελέτες εκπονήθηκαν από το Δήμο Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου – Βελανιδιάς και η πρόταση υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην δράση «4.3.1. Υποδομές εγγείων βελτιώσεων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2024 - 2020».

Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου στην περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου έκτασης 1.730 στρεμμάτων, η οποία μέχρι σήμερα εξυπηρετείται με ανοιχτούς αγωγούς και σημαντικές απώλειες νερού.

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται έλεγχος των διαρροών, εξοικονόμηση νερού, ορθολογική χρέωση και οικονομική διαχείριση της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου. 

Η στενή συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης συνεχίζει να παράγει θετικά αποτελέσματα για τον πρωτογενή τομέα του Δήμου μας. Έτσι, μετά τις χρηματοδοτήσεις αρδευτικών έργων στο Μελίσσι, στη Ρίζα, στο Πιτσά και στα Μεντουργιάνικα, ένα ακόμα αρδευτικό έργο στο Δυτικό Ξυλόκαστρο στηρίζει την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Κατηγορία


Επικοινωνία

  • Τηλεφωνικό κέντρο: 2743360200
  • Γραμματεία: 2743360201
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.