Skip to main content
Τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι, θα γίνεις μάρτυρας ενός σκηνικού που θυμίζει παραμύθι.

Γεφύρι Καλλιθέας

Μόλις 7 λεπτά από το χωριό Λυκοποριά θα βρεις το χωριό Καλλιθέα (στο Google Maps αναφέρεται ως Σκουπαίικα). Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό, με σπίτια που βρίσκονται κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, μια πανέμορφη κεντρική εκκλησία και πράσινο παντού. Για την ακρίβεια, περικλείεται από βουνά με πεύκα και κυπαρίσσια και μοιάζει σαν να προστατεύεται από τη φύση.

Περίπου 300- 400 μέτρα αφού μπεις στο χωριό της Καλλιθέας, θα βρεθείς μπροστά από ένα πανέμορφο, πέτρινο γεφύρι με καμάρες, που χτίστηκε περίπου το 1850 από Ιταλούς μάστορες.

Ένα λίθινο τοπίο, με πλατάνια και τρεχούμενο νερό

Τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι, θα γίνεις μάρτυρας ενός σκηνικού που θυμίζει παραμύθι. Κάτω από το γεφυράκι ρέει το νερό του Σκουπαίικου ποταμού, στο οποίο μπορείς να περπατήσεις ανάμεσα στις πέτρες (κυρίως το καλοκαίρι), να δεις από κοντά βατραχάκια στο φυσικό τους περιβάλλον και πανέμορφα πλατάνια δίπλα στο νερό.

Πρόκειται για ένα μαγευτικό σημείο, που σε κάνει να ξεχνάς πού βρίσκεσαι και σε γυρνά πίσω στην παιδική σου ηλικία.

Τι άλλο υπάρχει κοντά;

Το χωριό διαθέτει μια πανέμορφη εκκλησία, γραφικά δρομάκια που θα σε κάνουν να χαθείς σε όλους τους μαχαλάδες, ενώ εδώ βρίσκεται και η κατάληξη του φαραγγιού του Αγίου Λουκά ή της Καλλιθέας.

Θα βρεις επίσης δύο καφενεία, που φτιάχνουν τον πιο μπελαλίδικο καφέ και προσφέρουν πεντανόστιμα καλούδια. Μάλιστα, κάθε Σάββατο την τιμητική τους έχουν τα σουβλάκια (καλαμάκια) που τιμούν ιδιαιτέρως τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι κάτοικοι άλλων χωριών.