Skip to main content

Πολυσυζητημένες παραλίες

Παραλία Πευκιά

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Πευκιάς είναι αυτό ακριβώς που φέρει το όνομα και συνάμα η ιστορία του. Πρόκειται για τον απόλυτο προορισμό που όσες φορές κι αν σε φιλοξενήσει, δεν είναι σίγουρα αρκετές. Η τεράστια ακτογραμμή συναντά το πράσινο του δάσους και συνθέτει ένα πολύχρωμο σκηνικό από θάλασσα, πεύκα, λεπτό βότσαλο, ξύλινα παγκάκια και αμέτρητες ψάθες σε όλο το μήκος της παραλίας. 

Εντός του Πευκιά θα βρεις οργανωμένες γωνιές (τέσσερις σε αριθμό, μάλιστα) αλλά και πολλές ανοργάνωτες, ώστε να κάνεις το μπάνιο σου με καφέ στην ξαπλώστρα, ξεκούραση μέχρι το βράδυ ή «αγκαλιά» με το αγαπημένο σου βιβλίο, κάπου λίγο πιο απόμερα. 

Μελίσσι beach bars

Αν η διασκέδαση είναι στα σχέδιά σου για το καλοκαίρι που μας έρχεται αλλά και για κάθε καλοκαίρι, προγραμμάτισε να πας μια βόλτα στο Μελίσσι. Στο «σύνορο» του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα ένα πάρτι που όπως όλα δείχνουν, δεν λέει να σταματήσει. 

Ο λόγος εν προκειμένω γίνεται για τις οργανωμένες παραλίες που αποτελούν μέρος της ζωής των ντόπιων και των επισκεπτών που ανανεώνουν κάθε μέρα το ραντεβού τους με τις παραλίες μας. 

Παραλία Λυκοποριάς

Οι διακοπές είναι συνυφασμένες με τη διασκέδαση. Γι’ αυτό σού προτείνουμε την παραλία της Λυκοποριάς, με το δημοφιλές μπαράκι, για κολύμπι μετά μουσικής από το πρωί μέχρι το βράδυ! Για να τη βρεις, θα στρίψεις δεξιά στο σημείο όπου θα συναντήσεις την επιγραφή που σε κατευθύνει προς Δερβένι, Αθήνα και Πάτρα. Ακολουθώντας το στενό δρομάκι, λίγα μέτρα μετά, θα φθάσεις στο μπαράκι, όπου μπορείς να «αγκυροβολήσεις» και να απολαύσεις τον καφέ σου στις ξαπλώστρες του καταστήματος. 

Από την άλλη, αν θέλεις να απολαύσεις το μπάνιο σου ιδιωτικά, μπορείς άνετα να το κάνεις, καθώς δίπλα στο μπαράκι (δεξιά και αριστερά αυτού) υπάρχει αρκετός χώρος για να τοποθετήσεις την πετσέτα και την ομπρέλα σου. Το σκηνικό συνθέτουν όμορφα, μικρά βαρκάκια που συχνά βγαίνουν στα ανοιχτά, με σκοπό να ψαρέψουν ή να χαρίσουν στους αναβάτες τους μια βουτιά από ψηλά!

Δερβένι - αναψυκτήριο

Υπάρχει μια παραλία στο Δερβένι που είναι σημείο αναφοράς για καφέ δίπλα στο κύμα. Πού θα τη βρεις; Ακριβώς απέναντι από το Γυμνάσιο σχολείο του Δερβενίου. Αρκεί να ακολουθήσεις τον δρόμο που σε οδηγεί στην παραλία και να παρκάρεις στο ευρύχωρο parking που βρίσκεται ακριβώς έξω από το δημοτικό αναψυκτήριο. 

Η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι ό,τι πρέπει για να κάνεις το μπάνιο σου σε μια όμορφη παραλία, να ακούσεις μουσική που αγαπάς ή να πιεις τη μπύρα σου ευχάριστα. Προτείνεται σε όλους όσοι επιζητούν μια ισορροπία ανάμεσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που τα έχει όλα, χωρίς όμως να «βουλιάζει» από κόσμο. 

Παραλία Συκιάς

H παραλία της Συκιάς αποτελεί ένα εξαιρετικά γνωστό και αγαπημένο σε πολλούς σημείο συνάντησης. Κάθε χρόνο η ευρύχωρη και μακρά ακτή της συγκεντρώνει αμέτρητους κολυμβητές, ψαράδες και αθλητές των θαλάσσιων sports που καταφθάνουν στο κοσμοπολίτικο χωριό με τις ψαροταβέρνες, τα καφέ και τα beach bars για να απολαύσουν τις διακοπές τους. 

Η είσοδος στη Συκιά (με κατεύθυνση προς Μελίσσι) φέρει ακόμη τα έντονα χρώματα του Πευκιά, ο οποίος εκτείνεται μέχρι το χωριό και αποτελεί το πρώτο σημείο… κολυμβητικής συνάντησης των επισκεπτών και των ντόπιων. Όμως, βγαίνοντας από το δάσος, η μαγεία συνεχίζεται. Απλώς σε άλλες αποχρώσεις! 

Γιατί η πραγματική Συκιά με τα αμέτρητα μαγαζάκια της και τις γραφικές γωνιές της ξεκινά από τη στιγμή που τελειώνει το δάσος. Μπαίνοντας στο χωριό θα βρεις όμορφα μαγαζάκια που εκτείνονται δίπλα στο κύμα, έτοιμα να σου προσφέρουν αυτό που λαχταράς. Πρόκειται για την κοσμική πλευρά της Συκιάς, όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου στην ξαπλώστρα ενός καταστήματος ή στα καθίσματά του, με θέα τον Παρνασσό.