Skip to main content
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, αποτελεί το μοναδικό θεματικό πάρκο για την κυκλοφοριακή αγωγή στη Βόρεια Πελοπόννησο.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, αποτελεί το μοναδικό θεματικό πάρκο για την κυκλοφοριακή αγωγή στη Βόρεια Πελοπόννησο. Βρίσκεται στην περιοχή της Μαρίνας Ξυλοκάστρου, μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο «Ξύλινο Πάρκο» Άθλησης – Αναψυχής – Επιμόρφωσης, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2002.

Ο στόχος του εγχειρήματος

Από τότε, οι μαθητές και μαθήτριες που επισκέπτονται το πάρκο βιώνουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία επιμόρφωσης και παιχνιδιού.

Η εκπαίδευσή τους αφορά σε θέματα Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας εφαρμόζοντας στην πράξη τον Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας. Στόχος είναι οι μικροί μας φίλοι να αναπτύξουν στάσεις και δεξιότητες καλής οδικής συμπεριφοράς, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στις πραγματικές συνθήκες, είτε πεζή είτε με ποδήλατο.

Τι θα βρεις μέσα στο πάρκο

Στον χώρο του πάρκου υπάρχουν δρόμοι, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Διατίθεται επίσης τροχαίος εξοπλισμός, όπως ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα.

Η προώθηση της χρήσης του ποδήλατου μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος του πάρκου, σε συνδυασμό με το σύστημα Δημοτικών Δανειστικών Ποδηλάτων, ενισχύει την πολυτροπικότητα στις μετακινήσεις στο Δήμο μας.